Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Erfaring med megakognitiv terapi?

Written by MorLone 6. feb 2018 14:59

Jeg har været til info-mødet om megakognitiv terapi hos Cektos. Det lyder meget interessant, men det kunne være rart at høre om nogen af jer har prøvet dette?

Læs evt her:
https://cektos.dk/metakognitiv-terapi/

Jeg har ikke prøvet det, men udfra hvad de skriver

Written by Skovtrolden 8. feb 2018 14:38

Jeg har ikke erfaringer med dem, men støder på rigtig mange reklamer fra dem, så ja det kunne da være interessant at høre fra nogle der har prøvet det, hvorvidt og hvordan det hjalp.
Ikke lige efter et evt. forløb hvor man måske er lidt "høj" over alle de nye input, men sådan på sigt og i det lange løb, fx et halvt år efter afsluttet forløb.

Personligt synes jeg det lyder alt for fantastisk, den moderne psykologiske tilgang med at tankerne styrer alt hvad vi føler osv. er lidt farlig at skulle leve op til for de lidt hårdere ramte, tænker jeg.
De mener også at særlig sensitivitet ikke eksisterer men kommer af overbeskyttelse, - her er jeg personligt HELT stået af.

De skriver også at fx socialangst sagtens kan overvindes, og at stress og angst kan behandles hurtigt og effektivt.

En af deres undervisere har udtalt at man selv afgør om man bliver depressiv eller ej.

Det er ikke et sted jeg ville lægge mine penge, da jeg synes de er urealistisk og overfantastiske i deres markedsføring, hvilket får mig til at tænke på at de gerne vil tjene penge, men det er meget muligt at det sagtens kan hjælpe rigtig mange mennesker, der sådan slås med "almindelige" problemer.
Her virker det sikkert fint at sortere lidt i tankerne og ikke "gruble" så meget.

Men jeg tænker at hvis man er i den lidt tungere ende og har traumer og/eller psykiske lidelser, så skal man passe rigtig meget på sig selv mht. at "lade være at tænke på problemerne" og "du styrer selv hvad du tænker og dermed føler"; for sådan hænger det ikke sammen hvis der er for mange lig i lasten derinde i dybet.
Det er min mening, - udfra hvad de skriver, og uden at have lagt penge der/prøvet det.