Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Depression og søvn

Written by Katrinel 27. feb 2018 16:06

Hej alle,

Jeg havde for to år siden en depresion men er i dag kommet nogenlunde ud af den igen. Jeg er dog stadig mærket meget af depressionen da jeg blandt andet har søvnproblemer. 


jeg prvøer derfor at have meget fokus på min søvn i hverdagen, da jeg ved at dårlig søvn kan udvikle en ny depression. Jeg prøver derfor at gøre forskellige ting for at gå en god søvnrytme til at fungere, for at komme helt væk fra min depression. 


Jeg har fået indrettet mit soveværelse om for at se om det kunne hjælpe til en bedre søvn ved blandt andet at putte gardiner ind, da jeg læse om at det er vigtigt for at sove godt på en hjemmeside - jeg sætter et link ind hvis I kunne tænke jeg at læse det http://danskhelse.dk/saadan-faar-bedre-soevn-3-tips/


Jeg ville høre om der er andre herinder der har prøvet at have søvnproblemer som følge af en depression og evt. hvad gjorde I for at komme af med dem igen? Det fylder meget i hverdagen, når jeg ikke får sovet særlig meget om natten, og derfor håer jeg at jeg på en eller anden måde kan komme ud af søvnproblemerne igen. 


 


 


hmm

Written by Frederik40 1. mar 2018 02:49

godt spørgsmål. jeg har ofte selv søvn besvær.
jeg tror at det ogdå handler om at give slip. nemmere sagt end gjort. men jeg forsøger selv at træne på at give slip.
det er svært at forklare.

der er flere sider på nettet der vejleder og giver værktøjer til emnet - give slip.- med dele mål. trin punkter osv.
og man skal nok være indstillet på det kan tage flere år.
at arbejde med begrebet. selv har jeg forsøgt brugt nogle værktøjer i omkring seks år. med vejledning fra sygeplejerske i psykiatrien. og det har hjulpet rigtigt meget.
måske det kan hjælpe dig eller give inspiration.
de bedste ønsker