Debatindlæg

Debatforum:  Fokus på depression

Hvordan fandt i jeres psykolog?

Written by Calla 1. maj 2018 11:56

Hej
Jeg har længe indset at jeg har brug for hjælp til at komme videre. Ved bare ikke om en psykolog er det rigtige for mig
Og jeg kan simpelthen ikke finde en psykolog jeg føler jeg kan åbne mig overfor. Jeg har kigget læst deres profiler osv. Og når jeg endelig har fundet en jeg tænker han/hun kunne være et bud så har de enten ikke haft tider eller ikke taget imod henvisninger.
Jeg ville lige høre om hvordan i kom frem til at i havde brug for ekspert hjælp og hvordan fandt i den rigtige psykolog? Eller har I andre hjælpemidler?.

Pft

Hej Calla

Written by Anonym 1. maj 2018 23:24

De psykologer jeg har gået hos har som regel været nogle jeg har fået henvisning til af lægen eller distriktspsykiatrien.

Og jeg kender godt det der med at have svært ved at føle mig "tilpas" når jeg sidder overfor sådan én.

F.eks. har jeg lært hvordan kvindelige psykologer ikke funker for mig, fordi jeg ubevidst ophøjer dem til en slags moderfigur og er mere interesseret i at "please" dem end bearbejde mine problemer.

Faktisk er de bedste psykologer jeg har haft, personer som jeg ikke kunne spejle mig i. Jo mere distance der var, jo bedre for mig.

Jeg ved ikke hvad jeg prøver at sige. Måske at du ska gi det et skud og lade være med at tænke så meget over personen du åbner op overfor. Ja, jeg ved det ikke. Det er ikke altid lige nemt.

Men jeg vil godt lige advare mod at man finder såkaldte "sympatiske" psykologer. Når man begynder at bedømme en person sådan, glider ens problemer måske lidt i baggrunden og man dyrker relationen mere end godt er. De bedste psykologer er i min optik mennesker man ikke ville ha et personligt forhold til.

Psykolog

Written by Skovtrolden 2. maj 2018 14:57

Mit psykolog-kendskab begrænser sig til et par stykker, jeg tænker at hvis man selv føler man har det behov, så er det sandsynligt at man vil kunne få noget ud af det, fordi så er man åben for det.

Mht. valg af psykolog, så har du ret i at det er vigtigt der er "den rette kemi", jeg er enig i at det skal ikke være samme "kemi" som den man bruger mht. venskaber osv.
Men det skal føles åbent og trygt at være der, det skal ikke føles pinligt, akavet eller forkert, personen skal være i stand til at møde én dér hvor man er, og få det til at glide på en måde så man føler at alle de ting der bliver delt, lander et trygt sted.

Et eventuelt alternativ til psykolog kan være anden form for samtaleterapi, nogle terapeuter er utroligt gode, ligesom nogle psykologer er utroligt dårlige, så det er ikke altid titlen der er det afgørende.
Men mht. en psykolog har man selvfølgelig en sikkerhed for at den rent faglige kundskab er i orden.
Derudover er det min erfaring, at - selvfølgelig medmindre det føles helt forkert - så skal man give det lidt tid, det tager ofte nogle gange før man sådan rigtig "finder" hinanden, psykologen skal jo også lige finde ud af hvem man er og hvordan det virker bedst. :)