Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

piller

Written by krede34 13. maj 2018 22:20

Har diagnoserne Ængstelig personlighedsforstyrrelse Tungt placeret begavelse Fobisk angst, primært socialfobisk Tilpasningsreaktion Psykiater snakker om jeg skal prøve noget angst dæmpende medecin Je eri tvivl

Ang piller

Written by Mosi123 14. maj 2018 09:26

Hej , en psykiater vil altid foreslå medicin for det er sådan de behandler , hvor imod en psykolog ville mene , at du kunne komme langt med samtale og terapi ( uden medicin ) . Jeg forstår godt, at du er meget i tvivl og søger råd herinde , hvor man skulle syntes, at der var stor erfaring . Jeg har desværre kun overfladisk kendskab til dine duagnoser men kender til angst via min mor , hun tålte meget dårligt medicinen , fik det nærmest værre af det . Måske skulle du få en henvisning via din læge til en psykolog og prøve det af før du putter medicin i kroppen , det var da værd at prøve . Mvh mosi

For og imod

Written by Skovtrolden 16. maj 2018 01:06

Jeg har samme erfaring som Mosi, en psykiater vil altid foreslå medicin.
Om det kan være en hjælp i dit tilfælde er jo svært sådan lige at vide, men det vigtigste er ifølge min erfaring, at bevare sin dømmekraft i processen, det kan være rigtig svært at tro på det man selv oplever - fx at medicinen ikke virker eller at man får det værre osv. hvis man hele tiden får at vide, at man ikke selv kan vurdere det pga. ens sygdom, osv. eller at man skal give det mere tid, eller igennem hele den endeløse række af forskellige piller før man er berettiget til at stoppe igen.

Det er vigtigt at bevare sin selvfølelse, for man får ikke hjælp til dette, da de fleste psykiatere altid vil tale for medicin, og forsøge at begrunde eventuelt ubehag, med den lidelse man har i forvejen.
Så man skal være tro mod sig selv, hvis man får det værre eller medicinen slet ikke virker, så er det nok sandt, uanset psykiateren siger noget andet.
Men altså - der er jo også nogle der har hjælp af medicin.
Det vigtige er bare at man bliver ved at holde fast i sin egen oplevelse af det igennem forløbet.