Debatindlæg

Debatforum:  Mine tanker

Roacuttan

Written by ridley 8. sep 2018 19:21

Er der nogen unge mennesker derude, som har erfaring med bivirkninger fra acnemidlet Roacutan?
Det er et meget effektivt middel mod svær acne, men der har også været tale om, at en bivirkning kan være depression. Det har jeg indtil videre to eksempler på, men kunne godt tænke mig at vide, hvor udbredt denne bivirkning er. De to eksempler, jeg kender til , har været i behandling med antidepressiv medicin gennem flere år efter brug af Roacutan.
For dem jeg kender, er toget nok desværre kørt, men skulle der være andre derude, som har oplevet depression som følge af acnemidlet, så kan der lægges sag an mod firmaet, som producerer Roacutan. Og gør endelig det - i min optik skal man ikke ustraffet bringe et sådant middel på markedet til i forvejen usikre unge mennesker. Skulle valget så være: kom af med din acne og risiker en livslang depression - ellers må du bare leve med den! Nej, det kan ikke være rigtigt!

Træls oplevelse

Written by Anonym 9. sep 2018 03:18

Altså det er da noget værre noget med dine bekendte der er blevet deprimerede efter brug af det acne middel.

Men jeg har nu svært ved at se hvorfor i alverden man skal ligge sag an. Producenten har jo fået testet sit middel og oplyser at en potentiel bivirkning er depression:

"De sjældne bivirkninger, som 10 ud af 10.000 oplever er:

Aggressivitet, angst, depression, humørsvingninger.
Hårtab.
Alvorlig allergisk tilstand med hurtigt blodtryksfald, åndedrætsbesvær og evt. kramper (anafylaktisk chok)."

Sammenlign så med Ibuprofen, et middel de fleste nok har prøvet at tage:

(Ikke almindelige bivirkninger, ca 1 ud af 100 kan få):

"Hul på tarmen, Leverbetændelse, Mavesår.
Forhøjet blodtryk, Hjertesvigt, Muskelsammentrækninger i luftrørene.
Blodmangel, Øget risiko for infektioner pga. mangel på hvide blodlegemer, Øget tendens til blødning pga. fald i antallet af blodplader.
Hallucinationer, Ændring i hudens følesans.
Overfølsomhed over for sollys, Småblødninger i hud og slimhinder.
Allergiske reaktioner, Anafylaktisk chok - en akut alvorlig allergisk tilstand.
Akut nyresvigt, Betændelsestilstand i nyren, Påvirkning af nyrerne.
Synsforstyrrelser.

(Sjældne bivirkninger, ca 1 ud af 1000):

"Betændelse i hjernens hinder, Depression.
Medicinfremkaldt feber.
Betændelse i synsnerven."

Alt medicin har bivirkninger. De er skrevet på den indlægsseddel der ligger i æsken. Så har hverken firma eller læge mere ansvar. Det er op til den enkelte at vurdere om man vil "risikere" evt bivirkninger eller ej. Der er på ingen måde overhovedet grundlag for et evt sagsanlæg.

roacutan

Written by ridley 9. sep 2018 19:10

Ja, hvis det kun var mine bekendte, der var tale om. Men det lader ikke til at være tilfældet, så vidt jeg kan orientere mig frem til.Og vi taler om alvorlig depression her - ikke bare "lavt stemningsleje" i en periode.
Ja ingen medicin uden bivirkninger, men hvor massive bivirkninger skal vi acceptere og er bivirkningerne værre end den egentlige sygdom? Skal vi gå ud fra, at alle gennemskuer indlægssedlen og vælger medicinen fra på grund af bivirkninger og hvis de ikke gør, er det så bare deres eget problem?
Jeg har ikke lige en indlægsseddel ved hånden vedr. Roacutan, så jeg kan ikke svare på din påstand om, hvor mange , der oplever depression ved brug af midlet.
Med hensyn til medicinalfirmaer i al almindelighed, så er deres opgave her på jorden at tjene penge, hvilket der heller ikke er noget galt med i princippet, så længe det ikke overskygger patientens ve og vel. Det kan vi vel godt blive enige om!!
Hvis du selv har været bruger af Roacutan og ikke har oplevet bivirkninger i alvorlig grad, er det jo kun godt for dig. Men det forhindrer da ikke, at du kan se tingene fra den side, hvor der har været alvorlige bivirkninger! Mht sagsanlæg eller ej : medicinalfirmaerne tjener milliarder og hvis der ikke er nogen, som forsøger at sige til, så har vi en udvikling, som ingen kan være tjent med