Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Har det af H........ til...

Written by Mmmkdk 18. sep 2018 04:38

Ligger endnu en nat søvnløs. Det er ulideligt, og ekstremt angstprovokerende. Stopper det dog aldrig?
Har haft angst, depression og stress så langt tilbage jeg kan huske. Oplevede voldsom og invaliderende angst i mine teenageår, og som ung kvinde.
Har haft sygdomsfrie år, men det hele vendte retur efter at jeg gik ned med stress for ca. et par år siden.
Og nu kan jeg ikke længere styre angsten. Den er voldsom, og ryster mig hver gang. Oveni har jeg søvnbesvær - Kan ikke falde i søvn, tankemylder, ekstremt kort og afbrudt søvn, panikangst. Søvnmangel er angstens bedste ven.

Jeg har ikke taget medicin i 12-13 år. Jeg har kæmpet med angsten, ved hjælp af psykolog. Men nu er jeg træt, slidt og opgivende. Meget opgivende... Jeg har kæreste, 2 børn, en bachelor der skal skrives, hjem der skal passes osv. - Og jeg har ingen kræfter.

Min læge har uskrevet Setralin og Truxal til mig. Hhv. 25 og 15 mg. Jeg er endnu ikke startet af flere grunde. Og det er her jeg søger jeres hjælp....

Jeg er bange! Bange for bivirkninger, bange for nederlaget, bange for..... Ja, alt vel...

Jeh søger jeres erfaringer med disse prepærater, og jeres støtte. Hjælp mig, for jeg vil så gerne have det nogenlunde tåleligt igen....

Hejsa

Written by Anonym 19. sep 2018 06:28

Det lyder som en hård omgang. Jeg håber medicin hjælper dig med at få lidt ro.

Nu er det jo individuelt hvordan man reagerer på medicin.
Men jeg har i over et år taget 200mg Sertralin og 100-600mg Seroquel (et middel ala Truxal) om dagen. Tidligere har jeg i ca 6 måneder fået 4x25mg Truxal om dagen.

Udover en smule mundtørhed har jeg ikke rigtigt haft nogle bivirkninger. Jeg båber det kan være med til at berolige dig lidt og altså fortælle at det skam ikke er alle der får bivirkninger.

Og jeg synes absolut ikke det er noget nederlag at tage medicin et stykke tid hvis det kan hjælpe dig. Det svarer jo til at tage D-vitamin om vinteren (noget der også evt kan hjælpe mod vinterdepressioner hvis man er i mangel af vitaminet). Sådan er det. Er man syg, det være sig fysisk eller psykisk, er det altså helt ok at tage medicin for at komme igennem det.

Jeg håber det bliver bedre for dig snarest. Hav det godt.

Henvendelse

Written by AG1234 26. sep 2018 10:39

Kære mmmkdk.

Din situation lyder ikke rar. Derfor håber jeg heller ikke, du føler, at det er for meget med min henvendelse her.

Jeg skriver til dig, fordi jeg er ved at researche på et program til tv omkring antidepressiv medicin og effekten heraf. I den henseende leder jeg efter mennesker, der har mod på og lyst til at give et indblik i deres forhold til medicinen.

Jeg faldt over dit indlæg, da du du skriver, at du er bange for bivirkningerne, og det kan jeg godt forstå. Programmet vil nemlig sætte fokus på de bivirkninger, der kan være ved medicinen.

Det er helt okay, hvis du ikke er interesseret i at vide yderligere, og så hører du ikke fra mig igen. Men jeg har tilføjet dig som ven herinde, og du kan vælge at svare på denne tråd, hvis du har lyst til at høre nærmere om projektet. Egentlig tænker jeg det er bedre end at jeg begynder at forklare en masse her.

Alt godt til dig,

Med Venlig Hilsen, Anne