Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Negative tanker om livet og fremtiden

Written by Nille86 5. okt 2018 21:56

Hej.
Jeg fik konstateret Bipolar affektiv lidelse i 2012. Men har formentlig haft lidelsen siden 2004.
Jeg åd mig gennem en universitetsuddannelse, som jeg så ikke kunne bruge til noget og er netop begyndt at studere igen.
Mit liv er ikke som jeg havde forventet at det ville være på nuværende tidspunkt.
Jeg er 32, uden børn, med gæld og bor til leje på et værelse. Jeg er fraskilt. Har en ny kæreste som jeg har været sammen med i snart 1 år.
Jeg troede jeg ville have børn, villa/lejlighed og et godt job nu.
Men sandheden er ikke kun at jeg er i tvivl om jeg kommer til at opnå de ting jeg ønsker, jeg er også i tvivl om hvorvidt de ting jeg troede skulle være en del af mit liv, stadig er rigtige for mig.
Jeg har efterhånden fået voldsomt nedsat erhvervsevne og kan maks klare 25 timer om ugen nu. Jeg er ustabil på arbejdsmarkedet og jeg tror det er for risky at købe selv når jeg engang er ude af min gæld. Men først og fremmest er jeg i tvivl om børn. Jeg ville så inderligt gerne have børn førhen. Og var sikker på at jeg nok skulle klare det fint. Men jeg er ikke sikker længere. Jeg tvivler på om jeg ville kunne håndtere det og er vildt forvirret også selvom at selv hvis det skal ske, så skal det ikke være nu.
De værste symptomer af min bipolare lidelse er væk. Men de der er tilbage er stadig svære at leve med. Jeg er gået fra at være recovery mentor i distriktspsykiatrien for et år siden til selv at være havnet som patient i distriktspsykiatrien og jeg har nu selv en sådan mentor..
Nummer to indlæggelse var tilbage så sent som i juni.
Jeg har levet for håbet og troen på fremtiden, men mit håb er ved at svinde ind. Det har været sådan noget tid nu. Og negative og håbløse tanker rammer mig - især når jeg er alene. Mit liv er bare ikke som jeg ønsker det skal være. Sygdommen fylder for meget selvom jeg kæmper for den ikke skal. Jeg prøver at nå der hen hvor jeg vil være. Men jeg ved jo ikke om det der var rigtigt for mig engang, stadig er rigtigt for mig.
Er der nogle af jer andre som kender til disse tanker og følelser?

Ja

Written by Ksj86 31. okt 2018 01:33

Svaret er ja. Det kunne ligeså godt være mit liv du lige beskrev der.

Jeg sidder med gæld også efter afsluttet sygepleje-studie jeg desværre ikke fik gjort færdig. Skylder 80k tusind og har ingen udsigt til en større indkomst. Min arbejdsevne er lig nul i tiden og har været det i snart 1½ år. Jeg er inde i en meget turbulent periode pt. Jeg har svært ved at stå op, der er nærmest INTET overskud tilbage, så jeg kan ikke gøre nogle af de ting jeg drømmer om.

Jeg har haft en fin plan for mit liv siden jeg blev nok 20 år.
Jeg skulle blive færdig med mit studie, finde kvinden, få børn... hele den normale tummerum.

Jeg blev diagnosticeret med bipolar i 2010'ish men diagnosen blev ændret til borderline i 2013. Siden 2010 er jeg rent faktisk ikke kommet videre. Jeg er kun blevet mere syg og har haft endu flere nederlag (kæresteforhold der gik itu pga sygdom, praktikker og fritidsliv) Jeg elsker at udvikle mig selv i form af at spille guitar, trommer og motionere... noget jeg slet slet slet ikke kan gøre og ikke har kunnet i mange år. Det hænder af og til jeg kommer i en periode hvor det kan lade sig gøre at få dyrket mit liv.

Men ja. De negative tanker om fremtiden. Jeg begynder at tænke i tiden... gad vide om det rent faktisk ikke kommer til at kunne lade sig gøre? at jeg får min egen indkomst og et hus?... Jeg ville have børn, men har måtte erkende det kan jeg simpelthen ikke... jeg knækker så let ved stress og jeg nægter at svigte mine børn...

så ja jeg kender godt håbløsheden.

En god ting for mig er heldigvis at jeg er kommet i et intensivt terapiforløb ved psykiatrien. Den består af gruppe terapi og individuel terapi mindst 1 gang i ugen.

Jeg er glad for at høre du i det mindste har en kæreste at støtte dig lidt op af. Jeg er pt. så isoleret, at det meste jeg har snakket med mennesker i snart 1 år, var da jeg var indlagt i 5 uger tilbage i sommers.

Ikke for at lyde sørgelig eller alt for trist. Jeg vil forhåbentlig altid have håb om bedre tider og jeg håber du har det samme et eller andet sted inden i idig. Jeg håber selvfølgelig det bedste for alle og dig. Psykisk sygdom er så fucking latterlig jeg brækker mig :D

Kærlighed.