Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Virkning

Written by Yazz 9. okt 2018 16:44

Hej alle.
Jeg er ny herinde og faktisk temmelig bange.
Jeg har i 15 år fået Cipramil 60 mg. mod angst. De har virket super godt og jeg har levet et fuldstændig “normalt” liv. For et halvt pr siden trappede jeg, i samråd med min læge, ud af Cipramilen. Da jeg var ude af medicinen blev jeg ramt af angst igen. Virkelig voldsomt. Jeg kontaktede min læge og jeg blev på ca. 3 uger tappet op til 60 mg. Cipramil igen. Jeg var på dem i 4 uger og følte ikke at de hjalp nok og bad om at skifte medicin. Min læge udskrev Sertallin til mig om bad mig stoppe Cipramilen, tage en aften uden medicin og herefter 50 mg. Sertalin i 2 dage og så op på 100 mg. Sertalin og 5 dage efter op på 150 mg.
Jeg fik det SÅ skidt og min kæreste kørte mig på psykiatrisk skadestue. Her fik jeg udskrevet Cipramil igen (30 mg.) jeg skal tage sammen med Sertallinen. Jeg fik fortalt at der ville gå 4-8 uger inden medicinen ville virke. Jeg er på dag 23 og har nogle gode dage men også nogle rigtige dumme dage.
Spørgsmål: Er det normalt at der er gode og dårlige dage og er der nogen der har erfaringer med hvornår medicinen for alvor begynder at virke?

Hej Yazz

Written by Anonym 10. okt 2018 12:08

Det er da træls at det tager så lang tid før du har vænnet dig til medicinen. Og det er svært at sige hvor længe sådan noget tager. Det er så individuelt. Jeg ville ihvertfald nok give det mindst 4 uger inden jeg kontaktede læge og lige spurgte.

Selv har jeg været på Sertralin i 1-1½ år. Hvornår det virkede aner jeg ikke. Men jeg havde ingen væsentlige bivirkninger af Sertralin udover lidt mundtørhed.

Så det er svært at sige. Jeg tror nu ikke du skal bekymre dig for meget, selvom det selvfølgelig er svært når man har det skidt. Men giv det 4 uger ihvertfald vil jeg sige. Og så ring evt lige til lægen hvis du igen får det skidt eller ikke mærker nogen væsentlig forbedring af evt bivirkninger.

Jeg håber det "retter ind" og du får det bedre snarest. Hav det så godt det nu er muligt :)

Hej Mikael

Written by Yazz 10. okt 2018 19:04

Tusind tak for dit svar.
Det er rart med lidt erfaringer fra andre, da jeg er bekymret for at det ikke kommer til at virke.
Jeg har hørt om en virkningstid på 4 til 8 uger, men jeg er utålmodig og vil gerne have mit liv tilbage som det var.
Jeg vil prøve ikke at bekymre mig så meget og håbe at det kommer stille og roligt.
Endnu en gang tak for dit svar og du må også have det godt.

Hjælp søges.

Written by mormor1 16. okt 2018 17:52

Har lige skrevet et indlæg, tog lang tid, men det kommer ikke ind på siden her - hvad gør jeg galt ?


Prøver igen.

Written by mormor1 16. okt 2018 18:11

Skrev et indlæg - men kunne ikke få det ind på denne side, så prøver igen - det var langt - kan det være derfor?

Yazz.
tør ikke skrive så meget igen - ved ikke om jeg kan/må skrive til dig på anden måde ?

Har selv fået Cipramil i 20 år for depression og meget angst - og skulle skifte, jeg fik 40 mg, men indimellem har brug for at stige til 60 mg, nogle måneder,
Da det blev lavet så max dosis Cipramil er 40 mg - har jeg ikke siden været på 60 mg. Hvilket er rigtig skidt for mig.
En psykiater satte mig på noget nyt og har jeg aldrig været syg, så skal jeg love for jeg er nu.
Er nu startet op på Sertralin, startede med 50 mg for 3 uger siden, for 6 dage siden 75 mg. Er nu så fyldt af skræk og rædsel konstant, tager noget beroligende, men det hjælper ikke så meget at jeg kan holde angsten ud.
Skal du blive på Sertralin nu og hvordan stige og til hvor meget ?
Var der ikke nogen der sagde nodet til du fik 60 mg Cipramil - det er jo længe siden max Cipramil blev 40mg ?

Nu håber jeg det lykkes dette kommer ind på siden - og der så findes en måde at skrive mere på.
Yass håber du ser dette og orker skrive tilbage.


Undskyld.

Written by mormor1 16. okt 2018 18:21

Ovenstående indlæg er ikke skrevet hverken fyldestgørende, med ordentligt sprog og har stavefejl - men havde brugt lang tid på at skrive et indlæg - men kunne ikke få det ind på siden.
Er meget ked af det - for har i den grad brug for hjælp.
Ved godt man ikke direkte kan sammenligne behandlinger, da vi mennesker reagerer forskelligt - men mener alligevel det er et godt forum her - er overbevist om det hjælper rigtig mange.
Håber nu det lykkes at få noget feed back. Har ikke den store erfaring i at skrive på denne måde - har ikke kunnet se nogen steder om der er en bestemt tid man skal nå at skrive på eller om der er begræsning på længde af indlæg.

Hej mormor1

Written by Anonym 21. okt 2018 05:22

Siden er lidt håbløs nogle gange når man skriver indlæg. Det er vist sådan at hvis man tager mere end x antal minutter om det (tror vist det er 15-20 minutter) kan den ikke finde ud af det.

Der sker desværre ikke så meget i de her indlæg. Dvs. der kan gå lidt længe mellem svarene. Men ellers er der jo chatten hvor der ofte også er nogle på. Eller diverse facebook grupper hvis man har det ok med ikke at være anonym (de fleste grupper er dog "Lukkede" så andre kan ikke se man er medlem af dem, udover dem i gruppen).

til mormor1

Written by Øllgård 22. okt 2018 10:41

Det bedste du kan gøre, er først at skrive i word og så kopy/paste det hertil. Når du har overskredet skrivetiden og ikke gemt, slettes det hele auutomatisk.

svar

Written by vellans65 23. jan 2019 12:11

Hej,
Den bedste pris for det oprindelige produkt med hurtig levering, som du kan finde på apoteket, er der - http://medicineronline.net