Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Skift af psykiater

Written by Sfisk 25. nov 2018 01:20

Jeg står pt i en situation, hvor jeg ikke har kunne få fat i min psykiater siden september, hvor jeg startede med at gå ned på min medicin. Jeg har haft nogle bivirkninger og måtte gå op i dosis igen, da jeg ikke følte mig psykisk klar - slet ikke på egen fod.

Min egen læge mener ikke at jeg kan skifte psykiater, da han har fulgt mit forløb de sidste 9 måneder og skal afslutte det.

Jeg har forsøgt at kontakte min psykiater via. Opkald, sms og telefonsvare. Fagligt er han god, men det er 2. gang at der har været rod i kommunikationen.

Spørgsmål

Written by Sfisk 25. nov 2018 01:23

Min grundlæggende spørgsmål er:
Er der lovgivninger/regler for skift af psykiater eller har jeg ret til en ny henvisning (selvom det må betyde en længere ventetid)

Hej Sfisk

Written by Anonym 25. nov 2018 08:55

I DK har vi jo den der behandlingsgaranti. Hvordan det udmønter sig i psykiatrien skal jeg ikke kunne sige. Og jeg tror egentlig ikke der findes deciderede regler for hvad hjælpen skal bestå af (psykiater, psykolog, SKP, medicin udlevering etc).

Så jeg ville da foreslå at din læge laver en ny henvisning til samme psykiater hvis du er tilfreds med vedkommende. Ellers bed din læge om en henvisning til en anden.
Begrundelsen er jo klar; Du er ikke helt stabil i dit medicin endnu og det kan måske være en god idé at have psykiateren inde over din nedtrapning indtil du er helt stabil.

Så nej, jeg tror ikke der findes deciderede regler mht psykiatere. Og hvad angår henvisning har man altid ret til at få en hvis man har et behov. Og det lyder som om at du stadig har det.

Jeg skal dog lige gøre opmærksom på at jeg ikke er inde i reglerne og mit skriv her er udelukkende bygget på formodninger.

Held og lykke med det hele.