Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Søger viden

Written by MortenJ 28. nov 2018 21:46

til Astrid

jeg hedder Morten og jeg har boet de seneste 4 år i Ukraine. Min veninden havde i Januar i år, en manisk episode, som resulterede i en indlæggelse.

I Ukraine er det ikke skik og brug at lægerne fortæller de pårørende noget konkret om diagnosen. De kigger bare på patienten, og udskriver medicin der kan berolige.

Jeg ved derfor stadig ikke om det hun fejler er bipolar lidelse, skizofreni el. Jeg ved kun hvad der sker når hun har en manisk episode. som hun lige har haft igen og derfor nu igen er indlagt.

den store udfordring for os begge er at jeg nu er begyndt at arbejde i Rusland. 3 tidszoner, væk fra det hospital vi plejer at bruge. Jeg vil gerne have hun, o g hendes søn, kommer over til mig når hun er udskrevet. her kan hun arbejde sammen med mig.

mit spørgsmål er:
findes der mønstre ved sygdommen der adskiller sig afgørende fra andre lidelser med maniske episoder?

Jeg ville rigtige gøre mere for at hjælpe, men det er svært når man ikke kan ved hvad der er galt.

en anden ting:
Det medicin hun får, gør hende sløv. hun sover ufattelig meget, og siden januar har hun taget 12 kg på. og det er hun ked af. i Ukraine kan man ikke stole på lægerne udskriver det bedste for patienten. Det kan meget vel være at de udskriver det, hvor de selv får mest i returkommition. Det er nemlig kun lægen der må sælge nerolesi præparater.

Håber nogen tør svare. Det gør det etablerede sundhedsvæsen ikke.

Bipolaritet og medicin

Written by Frederic 6. dec 2018 11:51

Hej Morten ,
Jeg kan begynde med at fortælle dig at jeg tager også medicin der gør mig sovnig om dagen . Jeg er lidt som en zombie men jeg kan indrømme at det hjælpe rigtig meget for at stabilisere mit humør.
Jeg tager også på fordi man få meget lyst til suger og søde sager.
Jeg er træt af de bivirkninger men jeg synes at lige nu det er bedre end at komme i mani igen . Jeg har snakket med nogen og de siger at man kan kan prøve at trappe ned stilet og rolig til måske kun 100 mg om aften.
Du må godt spørge mig om mere. Jeg ved bare ikke hvad jeg skal skrive om.