Debatindlæg

Debatforum:  Pårørende og venner

hvordan håndterer jeg afvisningen?

Written by deprikæreste 7. maj 2019 20:00

Min kæreste har fået konstateret en depression for en uge siden, og er startet i medicinsk behandling med sertralin hexal 50mg. han har gennem de sidste 7 år haft svindende perioder med tungsind og manglende overskud til andet end at sove, disse perioder har dog kun varet ganske kort. Jeg har flere gange spurgt om ikke vi sammen skulle søge professionel hjælp,men han har altid afvist. nu har han endelig taget imod, og han skal til en psykiater d.20/5
Mit spørgsmål er hvordan jeg skal håndtere at han siger han har mistet alle følelser for mig, sine børn (vi har ikke fælles børn) og alle andre i hans familie, han vil kun være alene og orker ingen ting. han har været utro flere gange da han har troet han havde mistet sine følelser for mig, men er kommer tilbage og har fortrudt. den sidste affære har han kørt on/off i et år, men afsluttede i januar da han ønskede at være sammen med mig. vi har nogle fantastiske måneder.. tror jeg.. for en måned siden kom han og sagde at han ingen ting følte for nogen mennesker mere, incl mig. han siger han har triste og mørke tanker, vil være alene, at han ikke fortjener mig, jeg ville kunne få det bedre uden ham osv. jeg ønsker ikke at gå fra ham, jeg elsker ham dybt og står selvfølgelig ved hans side i denne svære situation. jeg er dog rigtig bange for at hans følelser for mig ikke kommer tilbage. Er der nogen der har oplevet en lignende situation, som kan fortælle om det er en håbløs kam jeg kæmper?
jeg elsker ham dybt, og har ikke noget problem med at han opfører sig som han gør, hvis bare jeg ved at han kommer tilbage til sig selv i en eller anden grad.
Håber nogen har læst mit indlæg til ende, og har nogle erfaringer de har lyst og overskud til at dele med mig.

venlig hilsen den triste pårørende

Følelserne kommer igen

Written by kæresten79 17. apr 2020 03:39

kære dig.
Jeg kan SÅ meget genkende det du skriver, og det er meget typiske symptomer på depression.

Når depressionen letter, vil alle følelserne komme tilbage.... incl. alle de kærlighedsfølelser han har haft for dig inden depressionen ramte ham.
Men det kræver selvfølgelig en effektiv behandling, forstået på den måde, at det skal være det rette præperat for ham, samt i rette dosis.
Følelserne er noget af det første de bliver ramt på, og dermed er det også noget af det sidste som kommer tilbage...
Det kan man så bruge som målestok for om det evt. er rette dosis...
Du skal regne med at der går ca. 4-6 uger, før pillerne virker optimalt, og alle symptomer er væk.

Men fat mod, og det er en meget hård tid som pårørende/kæreste, men der er håb forude.