Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Gode råd søges

Written by MathildeC 21. aug 2019 09:02

Hej.
Jeg har igennem de sidste år været nede med stress, depression mm. Er nu startet på job igen og fungerer egentlig fint, bortset fra tankemylder og bruger enormt mange kræfter på at få mig selv i ro. Og nu kommer vinteren snart...

Jeg overvejer derfor at starte op med naturlægemidlet Velzina, men er ikke så glad for medicin.
Har førhen fået meget medicin, rigtig meget faktisk, men trappede helt ud - og med årene er jeg blevet noget mere sensitiv, så da jeg i samarbejde med min læge (i forbindelse med sygemelding og stress) ville starte op på noget antidepressivt medicin, fik jeg det simpelthen så dårligt.
Det var som om, jeg kunne mærke alle de impulser, der gik fra min hjerne til min krop konstant, indtil det var ude af min krop igen - og fik en meget lille dosis Sertralin. Kunne ikke sove, rystede og svedte. Umuligt at være mor samtidig med sådan en omgang!!

Så stødte jeg ind i Perikon/Velzina på nettet og overvejer nu at tage det - har købt det, men tør ikke tage første pille af frygt for at få det som med Sertralin.

Jeg har derfor brug for at høre, om der er nogle af jer andre, der har erfaring med Perikon/Velzina?
-Vigtigst - Kan man mærke, når man tager den første pille? Jeg ville gå i panik, hvis jeg fik det så skidt og så skulle vente hundrede år på, at det var ude igen.
-Bivirkninger og hvad mærkede i til at starte med - hvis I mærkede noget?
-Halveringstid- altså er det længe i kroppen?

Det er umuligt at læse op på, da det ikke er godkendt som lægeordineret medicin.

-Og sidst men ikke mindst positiv virkning :)

Håber, I kan hjælpe mig.
Kh

Ikke helt de erfaringer du søger men lidt og link

Written by Skovtrolden 26. aug 2019 17:25

Jeg har ikke erfaring med Perikon, men jeg har prøvet mange andre naturmidler, og ingen af dem har tilnærmelsesvist haft den virkning som jeg oplevede på lægeordineret medicin/psykofarmaka.
Det er set med mine øjne, to ret forskellige ting, hvor naturmidlerne ligesom går ind og stabiliserer og støtter op, så går psykofarmaka ind og påvirker hele systemet uden hensyntagen til hvor der er behov og hvor der ikke er, - bare min ikke-videnskabelige erfaring i hvert fald ;)

Jeg fik det meget skidt af stortset samtlige piller de prøvede af på mig, jeg har aldrig oplevet noget der bare lignede det det mindste ved naturpræparater, selvom de selvfølgelig ikke er legetøj, jeg oplever bare ikke at de har så massiv og nærmest bombastisk en virkning - som "kemi-pillerne" havde - i mit tilfælde primært i negativ retning.

Jeg håber at nogle der har prøvet lige decideret perikon også vil svare dig, så du kan føle dig mere rolig, og ellers står der i hvert fald en masse information og erfaringer på dette link:

http://depnet.dk/universe5/debate/2870/default.aspx