Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

MDI-test / kan man regne med den ?

Written by PeterØster1 1. apr 2020 01:03

Tog den lige og fik svær . Hvis man er svært deprimeret , så kan man vel nærmest ingen ting og helt nede hele tiden ? Sådan har jeg det dog ikke , da det dog lysner ud på aftenen .

Tests og forbehold

Written by Skovtrolden 1. apr 2020 22:28

Hm tja... hvornår er man svært deprimeret, jeg tror altid at et skema der står alene, vil have store mangler.

Så vidt jeg kan se, tager pågældende skema ikke højde for hvor stærke pågældende følelser er, men kun hvor ofte de er til stede.
Fx hvor ofte man føler sig ked af det / trist til mode, - man kan jo være så trist at man slet ikke magter noget, eller det kan være en tristhed der er tilstede mens man trods alt fungerer nogenlunde, - og alt derimellem.
Det samme med de andre punkter.

Hvor hårdt man er ramt ved man måske bedst selv, eller man kan have glæde af at snakke med andre om det og få det set lidt udefra.

Det er normalt for mange at det letter om aftenen, jeg har læst at det kan hænge sammen med ubalancer bla. i kortisol, dopamin og serotonin, det skulle bla. være det man forsøger at komme til livs i vågenterapi, jeg tvivler dog personligt på at virkningen vil holde på sigt, men det kommer jo nok an på de bagvedliggende årsager til depressionen.