Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Min læge siger 100mg

Written by Heltfint 5. okt 2020 20:42

Hejsa.
Jeg er startet på 50mg sertralin for nyligt. Min læge bad mig starte på 50mg i syv dage og efterfølgende øge dosis til 100mg.

Alle steder når jeg søger på nettet, både forskning, producenten selv, etc. viser at der ikke er bedre virkning ved at gå over 50mg.

Min læge lavede ikke egentlige undersøgelser eller lignende - er det ens vægt der afgør dosis? Jeg er som udgangspunkt normalvægtig grænsende til undervægtig.

Jeg har ikke øget min dosis til 100mg da jeg lige er kommet over bivirkningerne fra 50mg's indtaget.

Jeg vil helst ikke blive "fjern" eller lignende - skal jeg øge min dosis eller ej? Jeg vil jo først mærke virkningen af de 50mg om et par uger.

Lægen

Written by Skovtrolden 6. okt 2020 21:58

Det ser ud til at 25 eller 50 mg. er normalt at starte med, og det kan så øges gradvist op til max 200 mg i døgnet.

Det er jo meget svært at rådgive om i et debatforum hvor vi ved meget lidt om hinanden, men jeg synes det er vigtigt du har tillid til din læge og at I kan snakke sammen og samarbejde omkring det.
Hvis dette ikke er tilfælde var det måske en idé at få en anden læge.
Jeg kan godt forstå at du ikke ønsker at stige lige med det samme hvis du lige er sluppet ud af nogle bivirkninger, og det giver da umiddelbart meget god mening lige at give det er par uger og se om 50 mg. er nok.
Er det ikke muligt at din læge også kan forstå dette?
Måske siger han bare sådan fordi han plejer at gøre sådan?
Jeg håber I kan finde en løsning så du også føler at du bliver hørt, det er vigtigt da det jo er dig det drejer sig om. :)