Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Gode råd her og nu

Written by Stjerne123 14. nov 2020 14:33

Jeg er helt ny her og leder efter et godt råd eller nogle erfaringer.

Jeg var hos lægen i går og fik en recept på Sertralin mod angst. Social angst og panikangst. Det hæmmer mig i min hverdag, men jeg tror godt at jeg kunne nøjes med at arbejde med det hos en psykolog. Denne har bare en måneds ventetid og lige nu står jeg i en super presset situation, som gør at jeg ikke har noget ro i hverdagen til at arbejde med stress og angst.

Lægen gav mig så denne recept og bad mig tage dem om aftenen og 50 mg. til en start.

Det gjorde jeg i går og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg har aldrig haft det så dårligt før. Kæmpe angstanfald, badet i sved, kvalme, opkast, jeg ryster, har virkelig meget svimmelhed.. altså, det er helt vanvittigt.

Nu ligger jeg så her og bliver faktisk i tvivl om, om det var en god idé. Om ikke jeg i stedet skulle satse alt på selv at få bugt med angsten, sammen med den psykolog jeg har en tid hos om en måned.

Men.. jeg har taget 50 mg. - kan jeg bare lade være med at tage flere? Hvad vil der ske? Jeg har slet ikke lyst til at skulle igennem det her, for SÅ slemt havde jeg det slet ikke før.

Jeg glemte at skrive..

Written by Stjerne123 14. nov 2020 14:35

At jeg har 3 børn, på 8, 6 og 2 og den ene har en diagnose som gør at vi skal være meget på i hverdagen og han skal have meget støtte. Lige nu kan jeg ingenting.. og det er jeg simpelthen ikke villig til at gå igennem de næste 2-3-4 mange uger for at få et lille forspring til at arbejde med min angst. Min mand kan ikke stå alene med ansvaret for alle børnene indtil de her bivirkninger har lagt sig.

Lad fornuften vinde

Written by Held 14. nov 2020 21:36

Hej Stjerne123,

Jeg har hørt noget anti depressiv kan have en modsat effekt, og vil anbefale du, hvis det er meget slemt, enten kontakter vagtlægen ang. problemet, eller evt psykiatrisk skadestue, telefonisk.

Jeg får ikke selv antidepressiv, men vil da sige at det ikke er smart at spise det, hvis det har så negativ en effekt.

Mvh.

medicin og socialangst

Written by Skovtrolden 15. nov 2020 13:10

Det må nok kun en læge svare på, men bortset fra det så ja du kan sagtens lade være at tage flere, man får ikke symptomer ved ophør når du kun har taget dem en enkelt dag.

Personligt synes jeg at det er vildt sært at medicinere imod social-angst, det er jo oftest som du også skriver, noget der bunder i psyken, angst for andre skyldes ofte lavt selvværd, eller uheldige indlæringer fra fortiden mht. at man ikke føler man må "tage sin plads", eller at man ikke er trænet nok i hvordan man får sagt det man har på hjerte, eller mange andre ting, men altså sjældent "en ubalance i hjernen" som de jo siger medicinen virker på.
Jeg tænker at medicin har større berettigelse ved mere generel angst, som du også skriver du har, det er klart at hvis man lever på kanten af et angstanfald konstant, så kan det være en hjælp at få det dulmet lidt ned så man kan arbejde med det
Men hvis du på nogen måde kan holde det ud, ville jeg personligt anbefale at vente med medicinen og starte med psykologen.
:)

Kontakt din læge

Written by NoOne41 3. dec 2020 12:57

Hej Stjerne123

Jeg får også antidepressiva mod angst (OCD). Jeg tager Mirtazapin. Hvis du får så slem en reaktion på dit medicin synes jeg du skal kontakte din læge og spørge om der er et andet mærke du kan få. Jeg har selv prøvet Sertralin men det virkede ikke så godt så jeg skiftede til Mirtazapin istedet.