Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

om at skuffe andre

Written by Vivi 27. dec 2020 11:04

Jeg har lige været til jul hos svigerfamilien, og min svigermor har det med at levere en jul til den helt store guldmedalje. Sagen er nu den, at hun igennem nogle år, har kæmpet mere og mere med leddegigt, og derfor forventes det at fra næste år, er det henholdsvis min mand og hans søster der skiftevis skal stå for julen. Jeg lider af kronisk depression, og har i flere år ikke engang magtet en almindelig hverdag, så derfor frygter jeg virkelig hvordan det skal kunne lade sig gøre for mig, at leve op til. Min mand er sådan en, der godt nok kan hjælpe til, men han skal sættes i gang med konkrete opgaver, såsom at jeg siger at han skal skrælle kartoflerne, eller hvad det nu kan være. Derfor føler jeg at al form for arrangering ligger sin tunge vægt på mig, og ingen andre. Jeg ved på forhånd at det vil jeg ikke kunne klare, men hvad jeg så kan gøre i stedet har jeg ingen ide om. Vi har ikke råd til at få alt leveret udefra, og selv det vil være hårdt, da jeg alligevel vil skulle planlægge hvordan aftenen skal forløbe, og jeg vil skulle pynte op osv. Oveni købet fylder min mand 50 år til februar, og selvom coronaen udsætter en eventuel fest, så fik jeg pænt at vide ved julebordet at de da selvfølgelig forventede en ordentlig fest evt til sommer. Jeg har sagt til min mand at jeg er ked af det, men jeg kan ikke arrangere det, men jeg ved også, at han ikke kan "finde ud af det". Jeg er virkelig helt ude af den, og tænker bare at jeg aldrig nogensinde skulle have været i et parforhold, for jeg kan ikke andet end at skuffe alle. Jeg er udelukkende en belastning, og det vil aldrig blive anderledes, da al form for behandling er forsøgt.

leve op til forventninger

Written by voksen 29. dec 2020 00:51

Nu er vi jo ikke sat i verden for at leve op til andres forventninger.

En del familier har fundet ud af at deles om opgaverne.

Hvis nu den ene tog sig af stegen- den anden af tilbehør - og den tredie af desserten..?

Det kunne så evt. være en færdig steg fra slagteren, for den som skal stå for den del.

Mht din mands 50-års fest, må I sætte jer ned og snakke om, hvad I kunne tænke jer. Hvis I har råd er det jo ingen sag at "bestille" en fest på en restaurant. Hvis I lejer et selskabslokale, kan I bestille mad -evt smørrebrød udefra. Det kræver ikke så meget - og er overkommeligt i pris. Hver må jo gøre, som det kan lade sig gøre for dem. Kh til dig

Vi er alle forskellige

Written by Skovtrolden 29. dec 2020 17:00

Jeg vil sige, at jeg forstår dig godt.
Og derudover synes jeg, - at der er nogle ting I skal prøve at få styr på.
Jeg kan godt forstå du ikke vil skuffe svigerfamilien, og at du ikke vil evt. skuffe din mand, - men .......
Han har jo valgt dig som du er.
Og det forholder sig nu engang sådan, at du - kønsroller, idealer, forventninger eller ej, - ikke kan agere den store fantastiske allestedsnærværende arrangerende husmor.
Det kan jeg heller ikke, - ikke at det som sådan har noget med sagen at gøre, udover - at man har sine grænser og begrænsninger, og det er okay, så kan man nok noget andet her i livet, alle kan noget, men ikke alle kan stå for at arrangere store fester med 3 retters mad, oppyntning og underholdning.
Så hvis I skal stå for sådanne ting, - så må din mand meget mere på banen, det er ikke nok at han gør hvad han får besked på, han er nødt til at gå ind i det på lige fod med dig, og så må i sammen finde ud af at gøre det som I har lyst til og som I kan gøre det.
Det er ikke dit ansvar alene, I er to om det, - uanset det kan godt være at kvinderne i din mands familie igennem de sidste 7 generationer har stået for alt sådan noget osv. - sådan er det så bare ikke med jer, og det er okay.
Snak om det, giv ham halvdelen af ansvaret, forsøg at droppe skyldfølelsen, du er god nok som du er, og arbejd jer igennem det sammen. :)