Debatindlæg

Debatforum:  Mine tanker

Nye mennesker, Tanten, Christian Jungersen

Written by ette 6. jan 2022 09:07

selv når jeg roder mest:
Vær's'go', der står min opvask og rod her og der alle vegne. Sådan ser her også ud nogle gange - take it or leave it

Jeg gik en gang igang med at skrive en novelle, der handlede/handler om noget lignende, og hvordan hovedpersonen laver de skøreste ting og lægger alle "sine fejl" frem for at satse og se, hvad der sker, hvis hun viser sine "skyggesider" og mindre pæne sider frem. Novellen er helt absurd og den handler selvfølgelig også om at dem hun har besøg af ikke lægger mærke til alle de skøre tiltag, fordi de er mest optaget af sig selv, og at dække deres egne fejl og holde masken..

Jeg har tænkt lidt - det passer ikke, MEGET - på min tante der døde i foråret. Sikke en matriark hun var. Familiens moder og hele omdrejningspunkt for ALLE og så selvfølgelig også os børn.. Jeg ville gøre ALT den gang for at være populær hos hende og "være med". - Måske fordi alle andre kredsede om hende. I dag tænker jeg at det nok mere handlede om at jeg bare ikke vil være udenfor, hvilket jeg jo ikke var.. Jeg var ikke velkommen på samme måd eller med på samme måde, følte jeg.. Når jeg tænker på dem i dag, som voksen, er (var) de ikke mennesker jeg tiltrækkes af eller synes om at være sammen med. Spidse albuer, de rigtige møbler med dyre navne og fest og masser af mad og masser af gæster; men som mennesker synes jeg egentlig ikke om dem.. Ikke som jeg kendte dem..

Sikke mange vanvittige ting "tanten"/ matriarken fik sagt nogle af de sidste gang jeg snakkede med hende.. Gjorde hun mon også det dengang.. ? Fuldstændig uden filter: A, (deres søn), siger at vi har ødelagt hans liv. Tror du at vi har det? Og H (hendes mand) siger at han ikke kan lade være med at trøstespise, når jeg ikke er hjemme, og det går jo ikke med hans sukkersyge og heller ikke med min. Og A savner sådan T og barnebarn dit og dat skrabede alt flødeskummet af en lagkagerne og spiste det. Er det ikke utroligt. Jeg spurgte H hvad jeg skulle sige til barnebarn om det med flødeskummet og H sagde ingenting.. og bla bla bla..vi spurgte A om det var hans havejakke, for den så billig ud og han er også så nærig, og en masse ligegyldigt vrøvl uden at tænke sig om.. Hun var en af mine Helte (?) og idealer - dengang...

Måske skal jeg lade opvasken stå og resten med og bare tænke: Ja, take it eller leave it.. Kan du ikke lide det eller mig må du jo gå..

Jeg er ved at læse ny bog af Christian Jungersen. Den er virkelig god også selv om jeg er gået lidt i stå med den. Han gør sig mange gode tanker om mange ting.. Jeg skriver lidt mere i dag..