Debatindlæg

Debatforum:  Mine tanker

Lidt om Lykkehormoner

Written by ette 29. jun 2022 18:31

Har du fået dopamin i dag, spurgte superlægen en dag, hvor jeg ringede til hende fordi jeg havde det rigtig skidt.
Det er da sgu aldrig nogen der har spurgt mig om før - haha :) Og hvad venter man egentlig også når man ringer til nogen for at fortælle at man har det dårligt.
Nogle måneder inden jeg ringede havde jeg været på kursus hos hende i mindfulness - hvor vi også lærte lidt om kroppens hormoner -

fortsat

Written by ette 29. jun 2022 18:36

de hormoner der indimellem mangler og derfor kan få tilskud af i form af medicin/kemi.

Vi lærte lidt om, hvordan man selv kan sætte skub/fut i lykkehormonerne: dopamin, endorfiner og oxytocin. (Det er jo egentlig lige meget hvad det hedder - bare det gør godt)

Dopamin,
giver en følelse af begejstring, energi/vitalitet, kortvarig glæde, spænding, kick.

Man sætter gang i dopamin ved at: nå mål, præstere,søge anerkendelse, , forbruge - tænk på hvor godt man får det af at shoppe/bruge penge - måske er det også derfor der findes shop aholic's, overforbruge og misbruge..

fortsat

Written by ette 29. jun 2022 18:40

endorfiner, oxytocin

Giver en følelse af sindsro, tilfredshed, samhørighed, kærlighed og glæde, medfølelse og tryghed.

Man kan selv sætte fut i de hormoner ved ro, meditation, nærværende aktiviteter, hvile i sig selv, nærvær, berøring, synge, latter og ved at være i naturen..

---

Jeg ved ikke helt hvorfor jeg skrive mit indlæg om det. Måske er der nogen der kan bruge det og hvis ikke får jeg selv opdateret lidt. Men det er sgu da smart at man kan gøre noget på den måde - også. Noget af det kræver mere overskud end andet - men tænk, hvis man kan få det bedre bare af at gå og synge lidt.. God aften :)