Debatindlæg

Debatforum:  Mine tanker

dagbog fortsat

Written by ette 9. aug 2022 11:21

Elitesoldater skulle også bruge mentaltræning - eller det gør de - for at kunne bevare ro'en og geare sig ned igen efter forskellige episoder.

Lisbeth Zornig Andersen, der har haft en rigtig grum opvækst, beskriver sig selv som jægersoldat. Det er vi vist en del der er eller har været, under vores opvækst. Jeg har skullet tackle meget, der er svært for et barn og skulle kæmpe meget - også som voksen. Jeg føler heldigvis ikke at jeg skal kæmpe så meget som før... og det er jo godt..

Om mentaltræningen jeg er igang med, kom jeg til at tænke på et klip jeg så om nogle soldater, der i deres jeeps var på vej ud i "fronten". Fra radioen lød der høj musik; noget Death Metal, og det brugte de for at sætte sig selv op til "kamp". De hidsede sig selv op. Lige som træneren hidser en bokser op, når bokseren sidder i sit hjørne og gør sig klar til næste omgang. Træner tjatter til boksserne. Flere gange i ansigtet. Jeg tænker at det er nogenlunde det samme der sker, hvis man i løbet af dagen går og tænker: Jeg er dum, jeg er tyk, jeg hader mig selv, jeg magter det ikke, det går galt og livet er noget lort... At så hiver man (selvfølgelig) sig selv ned, eller TANKERNE trækker en ned.. (Jeg ved ikke om jeg kommer til at lyde belærende. Hvis jeg gør er det ikke meningen og en skam, hvis en evt. bedrevidenhed kommer til at stå i vejen.. ) Men selvfølgelig trækker "den slags sætninger/tanker ned.. Jeg øver mig.. på forskellige måder.. I øjeblikket med bekræftende tanker, positive meditaioner, der kan skubbe noget af det dårlige væk og gøre plads for noget bedre.. Det virker.. godt med værktøjer :) Når jeg tænker tilbage; også lang tid tilbage, var det sætninger som: Det går galt, jeg kan ikke finde ud af det osv osv.. og det dur ikke.. Hvor har jeg det fra? Mine forældre.. Det nytter ikke noget at gi dem skylden, det nytter stadig ikke eller er ikke godt..

Jeg glæder mig til at se P senere i dag. Hvad mon hun tænker på, mens vi er sammen.. :)