Debatindlæg

Debatforum:  Mine tanker

Om familiemønstre, afbrydelser og selvtillid

Written by kirsebær 1. aug 2023 21:27

1.august i dag. 1. dag efter ferien. Jeg var alene, gjorde mit bedste, men det var vist ikke så godt eller også var det ok. Det var nok ok. Jeg har det som om jeg hænger i mine negle. Jeg gør mit bedste og ved ikke hvor længe jeg kan blive ved. Min selvtillid er godt nok lille.

Her til aften sagde min datter at hun havde oplevet at min mor afbrød hende en del da vi var på ferie, så hun ikke kunne tale færdig. Jeg oplevede det også og skældte min mor ud for det en enkelt gang, for jeg prøvede flere gange at genneføre det jeg ville sige men min mor afbrød hver gang. Jeg kan ikke fordrage at blive afbrudt og gør mig umage for ikke at afbryde andre. Her til aften sagde min datter så at jeg afbrød hende. Jeg undskyldte og sagde at hun endelig skulle sig e til når jeg afbrød. Hun sagde at jeg ikke gjorde det så ofte.

I ferien har jeg tænkt på familiemønstre. På hvordan man kan give en selvopfattelse videre, men at man også kan bryde det mønster. I mange familier der er ting der er svært. Det er der nok i de fleste familier. Det har jeg også fundet ud af i min ferie.

Min mor var ked af det efter jeg tog hjem. Hun følte sig så elendig og dum da vi var der sagde hun og hun oplever at hun bliver gammel og hendes funktioner bliver mindre og dårligere og at hun glemmer ting. Det sagde hun i hvert fald. Jeg sagde at vi var glade for at se hende og familien og at hun skulle se venligt på sig selv. Udover den situation hvor jeg skældte hende ud bebrejde jeg hende ikke. Jeg tror ikke at der kommer noget godt ud af det. Jeg trækker mig ofte lidt og tænker på hvordan jeg selv vil leve og gøre. Jeg ved godt at man skal sige fra men der er flere måder at gøre det. på.

Hej Kirsebaer.

Written by ette 3. aug 2023 10:23

Åh, sikke noget.
Det virker som om at I det godt hver isaer overfor hinanden...
Også synd for din mor, der godt er klar over at hun er ved at miste sine funktioner..
Jeg afbryder - desvaerre - også meget. Jeg vil taenke mere over det også... Jeg goer det fordi jeg er eller bliver ivrig..

M.h.t. det med selvtilliden hjaelper det mig nogle gange at lytte til
til lydfiler med bekraeftelser. Måske sku du også proeve. Lidt har også ret. :) Dejlige mennesker omkring mig hjaelper også :)

Bedste hilsner til dig

Reflektioner

Written by Skovtrolden 3. aug 2023 17:31

Jeg gør mig også tanker omkring dét med at føle tingene er hårde og svære, at det kan hænge sammen med lavt selvværd og selvtillid, som jeg også selv slås med, at så bliver det jo hårdt - på en anden måde end hvis man følte sig tryg og godt tilpas.
Også selvom det er ting man selv har valgt og har lyst til, det er stadig hårdt hvis man kæmper med selvværdet.

Det er irriterende at blive afbrudt, jeg er en god lytter og oplever i mange relationer at blive afbrudt hele tiden, til sidst stopper jeg så bare med at prøve at fortælle noget, jeg har ingen interesse i at alle mine sætninger bliver afbrudt.

Men i de mere nære relationer er det selvfølgelig værd at kæmpe for, og helt okay at gøre opmærksom på hvis man gentagne gange bliver afbrudt.
Jeg kan selvfølgelig også selv komme til at afbryde, netop fordi man bliver ivrig osv. men jeg prøver at være opmærksom på det og forventer i en god relation at der er lige meget plads til begge.

Men det lyder også som om din mor har sit at slås med, det er synd at hun har de følelser, de stammer nok fra noget dybere i hendes liv, men godt hvis I kan snakke om det, så ingen behøver føle sig trådt på eller skamme sig over sig selv.
Jeg synes det er fint at du reflekterer over måder at sige fra på og at man kan prøve at gøre det på en ikke-sårende måde.
Vi er jo som vi er, og kan ikke gøre os perfekte.

Men ja jeg kan også mærke at ting bliver givet videre i generationerne, jeg synes ikke man kan ændre det ved at vide det, det er som om det sidder både i ens kropssprog og i ens selvopfattelse, men selvfølgelig kan det hjælpe at være bevidst om det. :)

Familie gør ondt

Written by trofast1 21. aug 2023 07:26

Hvor ville jeg da ønske min mor ville på ferie med mig og mine børn. Kender godt det med at blive afbrudt det bliver jeg også altid når jeg sjældent er sammen med min familie.
Har selv en meget træls periode måttte have aflivet min gamle kat grundet sygdom vores køleskab stod af også skulle der holdes fødselsdag for den mellemste også knækkede film da helt for mig selvom det ikke er nyt at min familie ofte er samlet uden jeg/vi bliver tilbudet at deltage. Men de kom så til at tale over sig da vi fik kaffe at de alle skulle i Djurs sommerland dagen efter mine tre børn hørte det og ville da så h’erne med og hygge med deres flottere og kusiner men jeg måtte jo fortælle dem at de andre jo tydligt ikke ønskede vi skulle deltage for så var vi blevet spurgt men det gør ondt selv om det altid har været sådan at vi ikke bliver spurgt om vi vil deltage og når vi har prøvet at spørge min søster, bror eller mor om de vil med på en tur så er svaret nej det kan vi ikke også finder man ud af de er taget af stede få dage efter for tre år siden havde vi sparet sammen til et sommerhus en uge vi spurgte min mor om hun ville med et par dage nej det ønskede hun ikke det var for langt væk finder så ud af hun er taget med min bror i sommerhus som er længere væk end det vi har lejet det gør så ondt og denne her gang gør det ekstra ondt selvom det altid har været sådan overvejer om jeg skal stoppe alt kontakt med min familie men så har jeg min
Mand og børn ingen som i ingen jeg græder og græder kæmper for ikke at knække når mand og børn er hjemme har ingen at tale med ingen at skrive med er helt alene