Debatindlæg

Debatforum:  Mine tanker

trist nyhed

Written by kirsebær 26. aug 2023 19:38

Jeg har skrevet dagbog tidligere i dag, men i eftermiddag fik jeg en nyhed der gjorde mig ked af det og fik mig til at tænke på at jeg godt nok skulle tage at holde mund med alt mit selvmedlidende pis. Jeg talte med en efterfølgende og hun sagde at mine problemer og drengens bortgang var to forskellige ting, der ikke kan sammenlignes og det er nok rigtigt.

En god veninde har netop mistet sit yngste barnebarn i en ulykke. Jeg tænker på familien. På hans storebror og på moren og faren. Han blev 9 år. Der er ikke noget at sige. Der er kun tårer lige nu.

Ting virker så ligegyldige lige nu. Men man må forsætte og ikke falde sammen for evigt i tristhed. Man skal fortsætte livet. Sådan har det altid være og sådan skal det være. Ellers tager man sig selv og flere med i faldet nedad. Så kom nu Kirsebær, rejs dig!

Reflektion

Written by Skovtrolden 28. aug 2023 15:02

Det gør ondt at høre om når sådanne ting sker.
Det påvirker alle omkring, og det sætter tingene i et andet perspektiv.
Og du har ret i at det hjælper ikke noget at falde hen i evig tristhed, de berørte har nok også mere brug for at man måske kan være der lidt for dem, end at man synker ned i sorgen sammen med dem.

Det er en frygtelig ting du beskriver er sket, jeg forstår godt det er svært.

Men som hende du snakkede med også sagde, så kan det ikke sammenlignes med hvordan man selv opfatter sit liv, måske har man selv været igennem svære eller traumatiske ting som har været medvirkende til at man ikke er så glad, måske ikke så akutte ting og derfor ikke så synlige, men som alligevel sidder meget dybt, det kan man jo som sådan ikke ”gøre for”, og mht. ”selvmedlidende pis”, så ville nogen sige at det er en hård dom du giver dig selv, det er jo reelt nok hvis man føler/følte sådan, og hvis du havde vist ulykken var sket på det tidspunkt, havde fokus jo været et andet sted, men man kan jo ikke reagere på noget man ikke ved.

Men du har ret, der er ikke noget at sige, de er blevet ramt af en sandsynligvis traumatisk sorg og den vil altid være et sår og måske senere et dybt ar i deres liv.

Pas på dig selv, som jeg også synes det lyder som om du gør.

Tragisk

Written by Chloe 28. aug 2023 19:14

Hvor er det tragisk – jeg kan godt forstå, at du er påvirket. Jeg forstår selvfølgelig godt dit ræsonnement, men synes, at du er meget hård ved dig selv. Det er et alvorligt problem og uendelig trist, når man ikke føler glæde eller lyst til at være i live. Det ser jeg slet ikke som selvmedlidenhed.

Fortsættes...

Tragisk

Written by Chloe 28. aug 2023 19:15

Drengens dødsfald er virkelig trist og sorgen meget forståelig. Når det hele er mere diffust og uforståeligt, tillægges det ikke samme legitimitet. I grunden underligt, fordi det er jo en stor smerte at gå rundt i livet og hade det. Og sig selv.

I øvrigt synes jeg, at du ofte skriver nogle dybt interessante ting, som sætter tankerne i gang.

Kh
Chloe