Læs dagbog

Ambivalens

En side i dagbogen "Alea Jacta Est."
Skrevet af Chloe 19. juli 2023 21:07

Jeg tænkte spontant, at jeg ville købe en vægt. Jeg tænkte nærmere over det og blev i tvivl. Er det nu også en ”fantastisk idé”?

Som udgangspunkt er jeg i besiddelse af en personlighed, der let bliver besat og optaget af et eller andet altopslugende paradigme 1:1. Alt handler om denne ene ting og alting afhænger af denne ene ting. Sort/hvidt.

Jeg har udmærket fattet, at hvis jeg havde en vægt, da ville jeg skulle veje mig hver dag. Fra morgen til kvæld.

Når ens vægt skal afgøres, er der mange faktorer der spiller ind. Hvor meget har man drukket? Spist? Tidspunkt på dagen etc. Ens vægt er således ikke den fyldestgørende sandhed ift. hvor meget man reelt vejer. Således giver det ikke den store mening at veje sig hver dag.

Jeg kan forestille mig, at jeg ser rødt, hvis tallene ikke reflekterer, hvad jeg personligt mener, de skal. Man bliver således voldsomt påvirket af noget, der egentlig er ligegyldigt. Når man lægger sig til at dø, vil man nok ikke tænkte på ens vægt, men nærmere om man har fulgt sin egen vej og levet i overensstemmelse med den man er.

I bund og grund er det betydningsløst, hvad man vejer, så jeg ville egentlig foretrække at være ligeglad. Det er jeg så. Ikke helt.