Læs dagbog

Selvskade

En side i dagbogen "Igen"
Skrevet af Nielsp 30. december 2017 21:18

Jeg startede med selvskade fordi jeg ikke har noget selvværd og tit følte at jeg ikke var noget værd. Samtidig fik jeg det være og være. Mit humør svingede meget og en Depressionen kom samtidig så jeg bad om ikke at vågne næste morgen det var en kamp at stå op om morgenen. Så jeg begyndte at skære og drikke. Til at starte med var det bare nogle ridser som ikke blødte ret meget. Men ligeså stille blev det værre og værre. Så jeg måtte have noget rigtigt til at forbinde mig selv med. Så jeg tog på apoteket og var nervøs for at det skulle være nogen jeg kendte. Jeg vekslende med to apoteker og jeg skulle hele tiden huske på hvilket jeg havde været på sidst. Samtidig blev mit drikkeri være og når jeg ikke havde råd til at drikke andet drak jeg to-tre flasker billig kirsebærvin på en aften. Samtidig med at mit selvskade blev værre. Sommetider skær jeg 53 gange på en dag. Lige et sidespring jeg kom i alkohol behandling og blev afvænnet. Og de fik mig til psykiatrien. Men jeg løb tør for pladser og blev panisk jeg var blevet afhængig af selvskade men jeg fandt tilsidst ud af at der måske kunne være en plads mellem de steder jeg havde skåret aftenen forinden men de lahde så tæt at det kunne ikke lade sig gøre. I en panisk handling brændte jeg mig med cigaretter og hurtig blev jeg hug på at brænde mig det var så rent ingen blod til at svine. Jeg startede med cigaretter men snart var det ikke nok og jeg brændte mig med lighteren men hurtigt løb jeg igen tør for pladser. Jeg var på dette tidspunkt så afhængig af selvskade at jeg tog til noget nyt jeg sultede mig selv indtil jeg fik ondt i maven. På dette tidspunkt svingede mit humør mere og mere og jeg følte mig ikke noget værd. Men jeg prøvede at skjule det. Min depression og mit misbrug var nu så slem at jeg ikke ønskede at være her. Jeg havde fået ordineret venlafaxin af lægen(en af mine venner fik mig til lægen)
Jeg tog hele pakken på en gang og skyllede ned med en flaske vodka. Jeg begyndte herefter at brænde mig voldsommere og voldsommere til sidst blev jeg indlagt og har været indlagt jævnligt herefter. Jeg har været indlagt det meste af i år. Lige før at afslutte så fik jeg at vide to gange at de på sygehuset ikke kunne blive ved med at redde mine arme og nu sidder jeg med ar fra fødderne og op til mine overarme. Det var min historie sådan hurtigt fortalt jeg ved ikke om det blev helt sammenhængende men sådan blev det. Jeg håber at min historie kan hjælpe andre til ikke at begynde med selvskade. For man bliver afhængig af det. Jeg blev så afhængig at jeg hverken kunne eller ville leve uden jeg har skåret en blodåre over 3 gange. Første gang blev jeg bange men de 2 sidste gange var jeg ligeglad. Men jeg er Cut fri nu og har været det i 4 uger. Måske min fortælling kan give andre der er på vej ud af det men ikke kan mod. Sådan blev det

Kommentarer fra andre brugere

Din historie er hudløs ærlig med det enestående indblik i din verden.

Jeg tror ikke du kan skræmme ret mange. Det er en bestemt gruppe der udfører cutting nogen gør det for opmærksomheden og bliver fanget. Cutting smitter. Her på denne side, er der nogen der har søgt om hjælp til behandling af ar og andet. Det er desværre et "hit" for nogen. Til sidst ender de så op med ar over det hele og med besked om at nu kan armene eller benene ikke tåle mere. Men det stopper ikke cutting.

Jeg tror de har behov for massiv opmærksomhed og det gør det svært for andre udøve for de fleste udenforstående. Måske tager jeg fejl.

Skrevet af Anonym, 31. december 2017 14:29

Selv mine hænder har ar jeg var derude hvor jeg skar op til 52 gange om dagen når jeg rendte tør for pladser brændte jeg oven i de steder jeg havde skåret. Og nu sidder jeg med for lav blodprocent. Kan min historie hjælpe bare en der først overvejer det eller vise en der er på vej ud af det at de bliver kan lade sig gøre. Jeg tror du har ret i at det ikke er mange jeg kan hjælpe men bare en. Jeg ønsker ikke at ændre skal være i samme situation. Mine hænder har ar og hver gang jeg ser det frister det. Men bare jeg kan hjælpe bare en så er jeg glad for det. Men det er en ond cirkel at være i og den cirkel er ikke nem at bryde. Jeg har været indlagt det meste af i år og hver gang jeg er kommet ud startede jeg da bare for fra. Men bare en jeg kan hjælpe. Jeg ville at folk skrev til mig før de gjorde eller dem der et på vej ud af det for jeg ved hvordan det er

Skrevet af Nielsp, 1. januar 2018 20:54