Læs dagbog

Første blad i dagbogen

En side i dagbogen ""
Skrevet af livmedstress 25. september 2020 12:34

Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal begynde det her med dagbog, men jeg prøver at kaste mig ud i det.

Jeg har gennem mange år lidt af depressioner, og fik meget medicin. Det valgte jeg at droppe for 7 år siden, og har ikke siden fået noget medicin, udover truxal når jeg en sjælden gang virkelig havde brug for ro i hovedet og intet andet hjælper.

Desværre har jeg de sidste par år døjet meget med stressanfald og angstanfald. Det er som om jeg kan tåle mindre og mindre med årene. Jeg føler mig ikke - eller i hvert fald kun sjældent - depressiv. Jeg dyrker meget motion, er ude og enten gå, løbe eller cykle, hver dag. Det er med til at holde depressionerne væk. Men de andre ting er, så vidt jeg har forstået, en form for "hjerneskade", som jeg ikke rigtig kan gøre noget ved, motionsmæssigt. Jeg vil fortsat ikke tage medicin, (pga mange bivirkninger) så jeg prøver at tilpasse mit liv, og minimere stressudløserne. Det er bare sværere end det lyder.

Siden marts har vi boet i campingvogn, og jeg troede det ville give mig en masse ro i hovedet, fjerne mig fra stress osv. Men det endte egentlig med at gøre det modsatte. Vi havde en del problemer med fx. mus og dårligt vejr, og ja generelt er jeg nok ikke helt crazy med den primitive livsstil.

Nu skal vi snart flytte i lejlighed, og er lige nu installeret i sommerhus.

Vi glæder os til at flytte og få en fast base, hvor vi skal blive.

Jeg er gift og vi har en lille hund.
Jeg er uden arbejde i øjeblikket.

Her i sommerhuset har jeg gået rundt alene mens min mand har været på arbejde, og jeg har de sidste par dage mærket en fantastisk ro, mens jeg er alene. Jeg tuller rundt og ordner vasketøj, rydder lidt op, strikker, går tur med hunden. Tænker på alt andet end de uoverskuelige opgaver der venter i næste uge, hvor vi skal flytte.

Når det lykkes for mig at få tankerne vendt til nuet, til det strikketøj jeg har gang i, til det mad jeg er ved at lave, til den bog jeg læser, så er alt godt. Vejrtrækningen er rolig, hænderne ryster ikke, pulsen er lav. Men kommer tankerne ind og forstyrrer med tanker om fremtiden; husk nu dit, gør nu dat, hvad nu hvis, og forbered dit og dat... så går det helt galt. Så stiger pulsen, åndedrættet bliver stødvis, stakåndet, astmaen påvirkes, jeg begynder at ryste, hyperventilere, får af og til prikken i fingrene, stød ned igennem armene, kolde hænder, en følelse af panik begynder at strømme igennem mig, og nu er det så blevet et tog der ikke kan stoppes med mindre jeg lægger mig ind i et mørkt rum med blid musik i ørerne, lydbog eller lignende.

Min mand stresser mig tit, men han ønsker ikke at gøre det. Der skal bare ikke meget til, så når han gerne vil snakke om fremtiden, så prøver han virkelig at gøre det nænsomt og uden at lægge ting og beslutninger over på mig, men ærligt... det er vores liv, jeg hverken kan eller vil pakkes så meget ind i vat, så min dag er bare fuld af stressfælder. Jeg vil så gerne lære at håndtere den, men jeg ved virkelig ikke hvordan.

Lige nu gør vi det sådan, at vi tager det i små bidder. Manden starter en samtale om noget der handler om ting vi skal i fremtiden, og jeg følger med, men siger stop når jeg kan mærke "stresstoget" køre fra perronen, så at sige. Så tager vi pause, og fortsætter måske senere med samtalen om det. Det er scenariet når det lykkes.

Problemet er at vi ikke når ret meget, før toget starter, og problemet er også at toget er som en vild hest, der bare stikker af for et godt ord, og nogle gange helt uden at jeg synes der burde være grund nok til det.

Det er de ting jeg vil bruge denne dagbog til. Skrive om de tanker jeg gør mig, og om min stress problematik.

Kommentarer fra andre brugere

Hej Livmedstress

Du skriver, at du er uden arbejde. Skyldes det langtidssygemelding eller alm. ledighed. Har du da et jobcenter som også stresser dig ? Det kan godt forstærke stressen og påvirke familieliv.

Hilsen Åsa

Skrevet af Åsa, 25. september 2020 12:55

Hej livmedstress

Velkommen til. Jeg håber, du får glæde af at skrive. Jeg oplever selv, at både skrivning og motion hjælper.

Kan du bruge din vejrtrækning mere bevidst, så når du mærker, at du stresser, så trækker du vejret roligt og helt ned i maven. Måske gør du det allerede? Det lyder som om, du er i god kontakt med dig selv og de problematikker, du har, og også hvad der virker.

Kunne du have gavn af samtaler, terapi på en eller anden måde?

Kh jhn

Skrevet af JHN1, 25. september 2020 14:37

Det kender jeg godt til, i mit tilfælde skyldes det ting og følelser hos mig som jeg har skullet fortrænge, behov jeg har skullet gemme væk, ting jeg har skullet stille op til som ikke var gode for mig, igennem alt for mange år, det har gjort mig totalt tyndslidt, jeg bliver potentielt set ramt hele tiden, meget som det du beskriver, og jeg siger også fra nu, for det er jeg nødt til, problemet bliver så også som du skriver, at det er svært at komme nogen vegne.

Jeg ved ikke hvad man gør ved det, men jeg tror ikke på psykiatriens forklaring med at depression giver "hjerneskade", - udover at man kommer til at mangle ballast fra gode oplevelser og succeser hvis ens liv igennem for mange år har været præget af tunge ting og udholdelse.

Jeg tror der ligger dybere ting bag, traumer der ikke er blevet forløst, som påvirker nervesystemet og går i det røde felt over alt for små ting.
Det er min personlige oplevelse af det, man kan søge på traumer og posttraumatisk stress og finde en del forskelligt litteratur.
Men ja der er mange forskellige vinkler på det, og uanset hvad så er det i hvert fald godt at holde kroppen i form og at skrive ned, det er også noget af det jeg selv gør, der er ingen helbredelse i det som sådan, men det kan hjælpe med at holde "båden flydende" i vandet. :)

Skrevet af Skovtrolden, 25. september 2020 20:12