Læs dagbog

Livet eller døden

En side i dagbogen ""
Skrevet af para1974 4. december 2018 20:44

Blev udskrevet for 2 1/2 uge siden pga selvmordstanker og stress som prikkede til min skizofreni..Har haft det godt i 5 dage nu..fantastisk.men hen mod aften og alene i min lejlighed kommer de dumme tanker.Nu vil jeg ha det godt...men mit spørgsmål er..hvad er der ved livet der er så godt?kan det betale sig,at leve når man alligevel dør..

Kommentarer fra andre brugere

Svar på første spørgsmål: Det kommer an på, hvad du kan li’ . Hvis du kan li’ katte, så er det katte, der gør livet godt. Hvis du kan li’ at være i vild natur, så er det vild natur, der gør livet godt. Hvis du kan li’ hed elskov, så er det hed elskov, der gør livet godt osv.

Svar på sidste spørgsmål: Ja, for det er ”kun” kroppen, der dør. Den personlige fortælling, som du tager med dig i dødsriget, vil være påvirket af, hvor mange år du har levet i dit jordliv.

Skrevet af Hasselmus, 5. december 2018 01:42

Jeg kender godt til de tanker omkring hvorvidt det mon kan betale sig at kæmpe igennem alle livets strabadser, men altså - det er jo umuligt at sige når man ikke kender alternativet - altså hvordan det er at være død.
Jeg prøver at tænke i stil med det Hasselmus beskriver, at erfaringerne fra de ting vi går igennem i livet, tager vi med os når vi tager videre.
Set i det lys vil det jo godt kunne betale sig.

Mht. hvad der er godt i livet, rent kemisk er det jo det der får lykkestofferne igang i hjernen, rent menneskeligt er det mere komplekst, og slås man med psykiske problemer, så bliver det endnu mere kringlet.
Men måske er det en trøst at ingen har det godt hele tiden, så det gælder om at finde det gode i de små ting tror jeg, og nyde det når det er der. :)

Skrevet af Skovtrolden, 5. december 2018 18:38