Brevkassesvar

Emne: Citalopram - alkohol

Spørgsmål indsendt 21. november 2013

Hej, har fået 30mg citalopram gennem ca 5 år og er i gang med den 3. depression gennem ca 15 år- bliver meget angst over at jeg aldrig ser det komme, har i en del år drukket 10 til 12 genstande om ugen så er under anbefalingen fra sundhedsstyrelsen, har nu læst at øl og depression ikke passer sammen, vil det sige at jeg ikke skal forvente at kunne tage mig et glas rødvin eller øl igen, synes svært , da selskabelig omgang næsten er et must herhjemme, orker ikke at forklare grunden til jeg ikke skal have noget at drikke. Hilsen den forhåbentlig snart igen glade lystfisker

Svar fra DepNet

Svaret blev lagt på DepNet 29. november 2013


Kære "glade lystfisker"

Det er ikke sådan, at du overhovedet ikke kan tage et glas vin. Både antidepressiv medicin og alkohol virker på hjernen, så det skal være med forsigtighed. Jeg plejer at sige til mine patienter, at hjernen bliver påvirket hurtigere, når man indtager begge dele.

Jeg vil foreslå, at du undlader indtagelse af alkohol, når det ikke er i forbindelse med festlige lejligheder, og at du kun tager nogle ganske få genstande ved de festlige lejligheder, som du beskriver. Man kan "bide over", drikke vand ved siden af osv.

Mvh

Niels Damsbo, lektor, praktiserende læge