Brevkassesvar

Emne: Fremtidsudsigter - Dystymi

Spørgsmål indsendt 22. november 2013

Jeg er en pige på 22 år, og jeg har diagnosen dystymi. Jeg har været påvirket af det i ca. 6 år nu. De sidste 2 år har jeg dog fået det bedre psykisk, jeg vil nok altid være særlig sensitiv, men sådan er det jo.

Mit store problem er i forhold til træthed og koncentration. Jeg har meget lidt energi og skal helst sove omkring 11 timer, for at have det 'optimalt'. Men selv når alt er 'optimalt' har jeg stadig meget lidt overskud og energi.

Jeg er egentlig bare i tvivl om, hvor meget bedring jeg overhovedet kan forvente, om jeg bare skal indrette mig på, at det er sådan det vil være resten af livet og så planlægge en fremtid på det præmis. Eller er der en regel mulighed for at blive 'normalt' fungerende. Jeg ved selvfølgelig godt, at det altid afhænger af individet, men hvad er jeres indtryk?

Mvh Sofie

Svar fra DepNet

Svaret blev lagt på DepNet 29. november 2013


Kære Sofie

Dystymi skal du betragte som en kronisk tilstand, men den kan svinge meget, så du i perioder kan have det godt og i andre perioder dårligere. Det kommer også an på, hvordan din tilværelse i øvrigt fungerer.

Du skal derfor "lære at leve med" dystymien og indrette dig bedst muligt efter det i fremtiden.

Det er vigtigt, at du får hjælp til at planlægge din fremtid udannelsesmæssigt osv.

Mvh

Niels Damsbo, lektor, praktiserende læge