Brevkassesvar

Emne: Hvordan hjælpe?

Spørgsmål indsendt 12. februar 2014

Min søn på 21 år har fået diagnosen depression flere gange - men værger sig ved at tage anti-depressiv medicin. Han er et par gange begyndt, men har efter kort tid afbrudt behandlingen. Han har flere gange startet på ungdomsuddannelse, men kan ikke gennemføre. Han er meget fornuftig og er klar over, han ikke kan klare en alm. hverdag uden medicin - men vil alligevel ikke tage det. Har foreslået at tage ham til læge, men det hjælper ikke. Hvad gør jeg?

Svar fra DepNet

Svaret blev lagt på DepNet 14. februar 2014

Kære spørger.
Det er selvfølgelig svært, når din søn ikke vil til læge, men prøv at tale med ham om psykoterapi i stedet for medicin. Det har ganske god effekt ved let og moderat depression.
Det kræver en henvisning fra hans praktiserende læge, hvis han skal have tilskud til behandlingen. Desværre skal han alligevel betale 40 % at psykologens timepris dvs 350 - 400 kr selv.
Da han er droppet ud af flere ungdomsuddannelser, er det også muligt at socialforvaltningen vil hjælpe ham. Prøv at tale med hans sagsbehandler.
En sidste mulighed er internetpsykiatri, hvor der også findes kognitiv terapi mod depression, men jeg tror, at personlig behandling vil være bedst til ham.
Jeg håber, det lykkes at få ham i behandling, så han kan komme videre med sit liv.
Med venlig hilsen

Niels Damsbo, lektor, praktiserende læge