DepNets brevkassepanel

Psykologerne

Psykologer har en lang grunduddannelse i den normale psyke. Kliniske psykologer har desuden uddannet sig i psykiske sygdomme og menneskelige problemer. En psykolog kan blive specialist i psykoterapi ved at tage en lang efteruddannelse.Depression påvirker din psyke - men også hele dit liv og dine omgivelser: Parforhold, familie, børn, arbejde og trivsel. Vi svarer gerne på spørgsmål inden for:  •  Din følelsesmæssige funktion og psykiske trivsel
  • Familie og kærlighedslivet
  • Forholdet til andre
  • Bestemte problemer der kan opstå, når du har svært ved at se en mening med det hele
  • Psykologisk behandling og problemløsning

 

Krista Nielsen Straarup

Krista Nielsen Straarup er uddannet cand psych i 1994, specialist i klinisk psykologi. Videreuddannelse i såvel kognitiv terapi som psykodynamisk terapi. Siden 1994 anset inden for psykiatrien, og siden 2002 ansat ved Klinik for Mani og Depression, Aarhus Universitetshospital , Risskov. Har mange års erfaringer med psykoterapi og psykoedukation af patienter med depression og bipolar lidelse. Forfatter og medforfatter til flere bøger og artikler om depression og bipolar lidelse. Medlem af Depressionsforeningens ekspertpanel.

Louise Meldgaard Bruun

Job: Ansat ved  ambulatorium for mani og depression på Aarhus Universitetshospital i Risskov.


Områder: Har igennem flere år arbejdet med at lave psykologiske og neuropsykologiske undersøgelser. Har været engageret i udvikling af udredning afhjælpning af de kognitive vanskeligheder, der knytter sig til affektive lidelser. I øvrigt videreuddannet i kognitiv terapi, og har der fokus på, hvordan tænkningens form (eventuelle kognitive vanskeligheder) påvirker tankeindholdet og problemløsningen i hverdagen.

Lene Anna Røpke

Lene er Cand.psych og phil. fra Københavns Universitet. 

Autoriseret psykolog, der igennem 15 år har haft kriseklienter med henvisningsordning (sygesikring). Lene har her mødt klienter med angst, depression, spiseforstyrrelser, manglende selvværd. Individuelt og i parterapi. Det har drejet sig om korte forløb såvel som længerevarende forløb. Lene har løbende efteruddannet sig i Danmark og udlandet og undervejs været i egenterapi. Lene har fungeret som kursusleder og problemknuser inden for erhvervslivet og er fortsat aktiv psykolog. 

Lene er tilknyttet vores Depnet brevkasse, som ekspert, der besvarer spørgsmål til psykologerne.