DepNets brevkassepanel

Præsten

Kirken kan være til støtte og hjælp for mennesker med depression. Depression er en sygdom der også går ind og præger vores livssyn og vores tro, og til det har vi brug for en at tale med. Præsterne har lang erfaring i at tale med mennesker, der er i krise og på forskellig vis har det svært. Du er helt sikkert velkommen til at møde op hos den lokale præst og få en samtale, og du kan evt. ringe og aftale tid i forvejen. Jeg svarer gerne på spørgsmål f.eks. om:  • Eksistens, spiritualitet, kristendom og religion

  • Ensomhed, sorg, når jeg ikke føler mig "noget værd"

  • Skam og skyld, skyldfølelse og tilgivelse

  • Hvorfor Gud?

  • Bliver min bøn hørt?

  • Længsel efter Gud, afmagt, tvivl, tro og håb

 

Benny Birk Mortensen

Titel: Præst Fængselspræst ved Anstalten ved Herstedvester. Tidligere præst på Sankt Lukas Hospice i Hellerup samt Psykiatrihospitalet i Dianalund og leder af Institut for Diakoni og Sjælesorg. Videreuddannet i sjælesorg, familieterapi og reflekterende samtaler samt spiritualitet og retrætearbejde.


Områder: Eksistentielle spørgsmål, livssyn og tro, spiritualitet og åndelig vejledning, kristendom og religiøsitet. Underviser og holder foredrag bl.a. om "den medmenneskelig samtale", sjælesorg og kirkens sociale engagement.


Privat: Holder af at bo på landet. Gift med Karen, der er lærer, og vi har en voksen datter. Holder formen lidt ved lige ved at løbe, har i år løbet min første marathon. Nyder teater og litteratur. Deltager i to studiekredse, én om tro og spiritualitet og én om Søren Kierkegaard.