Læs dagbog

Sindsyg i en normal verden, eller normal i en sindsyg verden?

En side i dagbogen "Livet op og ned..."
Skrevet af Bipolarix 6. januar 2018 18:06

Empati er en god menneskelig egenskab som tjener et godt formål...
Uden empati ville socialt samvær blive praktisk talt umuligt og meget smertefuldt...

Men vi lærer at selektere empatien, for ellers bliver også den smertefuld og invaliderende.

Vi er vel at betegne som sindssyge i en normal verden?
Men den "normale" verden er så præget af ondskab, vold, krig og ligegyldighed, at jeg er nødt til at anse den som syg.
Og det får mig til at tænke på alle de såkaldte "normale" mennesker derude...

En kop kaffe, en kage, og så til TV-Avisen, med nyheder om krig, konflikter, død og ødelæggelse..
Og med et normalitetsbegreb som knytter sig stærkt til kapitalistisk tankegang...
En verden hvor de fleste har lidt, de få har det meste, og nogle intet har!

Hvor bliver empatien lige af, når vi kigger ud i verden?
At tænke bare lidt dybere over alle de mennesker som sulter ihjel, det vil ramme hårdt i hjertekulen..
Men de fleste "normale" fortrænger de tanker.
For vores levevis er jo direkte skyld i at kloden skranter...
Rovdrift på råstoffer, et pengesystem som gør nogle rige, andre i stand til at leve en ok tilværelse, og så altså også nogle så fattige at de sulter ihjel, eller ikke har råd til behandling af sygdom.

Vi synes vi er empatiske.
Men set ovenfra er det sgu svært at få øje på i praksis.

Alle de "normale" derude, de er sgu i mine øjne virkelig syge i roen, når de kan leve med de aktuelle forhold, og være tilfredse med de konsekvenser vores "normale" liv har...
Og empatien har det ligeledes temmelig anstrengt, vi burde jo alle sammen græde over den ufattelige smerte derude... Som når man ser et barn der er ved at dø af sult.


Det fører mig frem til at vi måske i virkeligheden er normale, når vi bukker psykisk under i denne verden.
På en måde kan det betragtes som at der faktisk er noget sundt i at være sindsyg...

Jeg er i hvert fald for længe siden nået dertil hvor jeg ikke skammer mig, eller er flov, over min diagnose...
Og af en eller anden grund holder jeg mest af mennesker som er "skæve"....
For de lever med opmærksomhed på nogle reelle dysfunktioner i denne her verden.


Og hvorfor skrev jeg lige det her???

Hmmm?

Måske fordi jeg ikke orker at beskæftige mig med min sygdom lige nu?
Det går mildest talt ikke særlig godt, og jeg kan vælge at leve med det, eller få mere ECT.

Jeg vil helst ikke have mere ECT, for det er som om noget af mig forsvinder i den proces..

Så før jeg virkelig rammer bunden, så sker der ikke noget her...


Og tilbage til det første, så er vi måske bare sindssyge i en sindssyg verden...
Who knows???


Kommentarer fra andre brugere

Fantastiske betragtninger, Bip'en :)

"VORES virkelighed har ret, for VI er flere end du!"..

Interessant perpektiv, for.. Hvem dikterer definitionen på normal/unormal..

Spørgsmålet i den retning må lande ved lidelse; Lider vi, i vores aparte konstruktioner, så må vi, ihvertfald i en og anden udstrækning, være syge, no..?

Spørgsmålet er så bare, om vores lidelse udgøres af den konstruktion, vi bærer i os selv, eller om den er en konsekvens af et omgivende samfund, der er for sygt til at bære sine "skæve børn".

Og måske er der en helt tredje mulighed; måske er det ikke længere et spørgsmål om omnipotent medmenneskelighed og retfærdighed for alle. Måske er det bare sådan, at naturen går sin gang og, at den, engang imellem, begår fejl, der ikke giver hendes børn muligheder for at forplante sig.. - At vi, som psykisk syge, bare er et "fejlskud på den evolutionære stamme", og må leve vores lod med, at vi lever, på halv kraft, og det er så godt som det bliver..

En skizofren, jeg hørte om igennem et perifært bekendtskab engang, sagde; "Hvorfor jeg er skizofren..? - Der er brug for min måde at tænke på.".. - Tror, han tager og tog fejl; der PLADS til ham, og til dig og mig og alle andre i vores sko, men.. Og det er så lidt humlen her; der er ikke BRUG for os. - Måske, hvis vi, i vores vanvid kan skabe, omend ikke andet kunst, med vores "fingre i det dybe mørke hvor den største kunst lever", så måske.. Men faktum er, vi kommer aldrig til at passe ind i "de normale rammer" (deraf stigmataet; normale mennesker LIDER for at leve op til de krav, vi,som som syge, falder uden for, og kan vi ikke være med, så.. Som venlige små pingviner, bliver vi skubbet ud af sfæren hvor DERES cirkler arbejder.), og vores label er livslang.

Men, i livets natur; vi har også behovet for at forplante os, og hvordan man så gør det, når vanviddet lurer bag hver eneste tanke, følelse og beslutning..? - "Den Skizofrene Kameloen"..?

Uagtet; verden er sindsyg, ingen tvivl, og den er også vanvittig, smuk, fri og utæmmelig, som alt levende, hvilket, i alt dette mørke, kan være vores håb, og vej ud; KAN vi, uagtet vores diagnoser, finde en niche i livet, hvor VI kan dominere, blive "Alpha" og samle en hjort under os, så.. Så er vi inden for rammerne, og kan forplante os, men.. Det kræver man når det; styrer sit liv, og sit vanvid..

Kan man det, som syg..?

Og har man, egentligt, noget valg..?

Tak for at læse, og tak for pisse fedt skriv, Bip'en; det var fedt at læse.

Sims

Skrevet af SimonSaiz1, 6. januar 2018 20:46

Spot on Bip :) jeg tænker fuldstændig ligesom dig :) jeg tror bare, at mange mennesker vælger at tage skyklapper for øjnene for at klare den barske virkelighed og det “redder “ dem måske . Jeg er også meget følsom og gør, hvad jeg kan i min lille hverdag mht miljøet , tager herreløse killinger til mig, doinerer til diverse organisationer , snakke med dem som har det hårdt hjemløse, gamle og børn m.m men jeg har indset, at jeg ikke kan redde hele verden , desværre . Det er en meget barsk og grådig verden , som desværre bliver styret af de grådige :(

Jeg kan anbefale dig at se Deadline fra igår . De havde Michael Kvium som gæst i studiet til en debat om europas forfald med udgangspunkt i hans udstilling “ cirkus europa “. Han sagde faktisk næsten ligesom dig , at det er en syg verden vi lever i :)

Hvorfor fanden skulle du være flov ??? Jeg holder også mest af alt det “ skæve” :) det er der det unikke bor :) kh mosi

Skrevet af Mosi123, 7. januar 2018 11:27

Undskyld, at jeg midt i iveren, ikke fik sagt god bedring til dig , det er sgu synd for dig , at den indlæggelse og alle de ECT -behandlinger ikke har virket bedre på dig . Du må overveje nøje, hvad der gavner dig bedst. Kh mosi

Skrevet af Mosi123, 7. januar 2018 11:33

Heeey Bip, tusinde gange taaak for dine ord;) og jeg kunne mærke din prinsesse ved min side, hun smilede og opvarmede min trætte sjæl;) Hun er hel speciel og meget kærlig, jeg er dig taknemlig for du sendte hende... I var 2 turdelduer, hun savner dig utrolig meget, lige som du gør. Men hun er nu igen ved din side, i dit mørke, hun elsker dig så højt, og vil ikke forlade dig, og hendes største ønske er at du for det bedre. Så du skal også kæmpe. Og -

"Du er en empat" Bip, det er derfor alt l... går dig på, søde Bip du er ked og ulykkelig, som mange af os syge ja ha! tænk at låse en inde, fordi vi ikke kan tåle mere lidelser i denne verden:Z sort som kul:X Jeg kan ingen gang læse nyheder i perioder, og denne grumme virklighed er nu noget til vores hjemegn, det er ikke mere kun nyheder, og de der reklamer med små børn og dyr der er lænket, kan jeg overhove ikke tåle, bliver fysisk og psykisk dårlig:( Men havde jeg mod og kræfter ville jeg tage det første fly til et u-land. Børn og dyr er så uskyldige. Det er de voksende med magt, som du skriver der køre løbet, og deres forkælet møgunger med en profil som ville kategoriske som psykopati - f... jeg hader fjernsyn! ohøj men men med jeg kan godt forstå at du ikke vil ha mere strøm i hjernen:((( Der må være en kur! et eller andet?

Gid jeg kunne spå og bringe dit lys tilbage..men for nu for du et cyber knusssss og millioner af kærlige tanker.

Juze- Husk at smide det ud du ikke kan bruge, jeg er ikke på toppen ven. Pas på dig i nat:)

Skrevet af juce, 8. januar 2018 19:31

Det jeg mente med herhjemme, var at der er uventet vold, stoffer som aldrig før, plejehjem hvor de gamle sidder på lo i timer, fordi der er ikke tid? Jeg kunne også blive ved, men vi må ånde endnu en dag, små skridt og det vigtigste først...Hold Fanen Højt ven Kramm:)

Juze.

Skrevet af juce, 8. januar 2018 19:35