Læs dagbog

Det hele skulle blive nemmere

En side i dagbogen "Når facaden forsvinder"
Skrevet af Emiliej 18. februar 2020 16:13

Det er tirsdag, og regnen slår mod min rude. Jeg har fri i dag, det giver plads til en masse tanker, og alverdens overspringshandlinger fra de pligter, som jeg egentlig selv har skabt. Lige i dag ser jeg blot til, alt imens andre udnytter dagen, og får noget fra hånden. Men lige i dag, lige netop denne tirsdag, gør det mig ikke så meget. Det gør mig ikke så meget, at jeg ser passivt til, at jeg bare sidder lige så stille i min seng, og at jeg bare har lidt alenetid. Lige i dag gør det mig ikke noget, at dagen flyver forbi, uden at jeg er en del af den.

For et halvt år siden stod jeg ved en skillevej. Enten skulle jeg opsøge en psykolog, og påbegynde arbejdet med mit mindset, ellers skulle jeg skabe en ydre forandring. Der var opstået en ubalance i antallet af grå og triste dage i forhold til de solskindsfyldte. Det kunne jeg simpelthen ikke acceptere. Samtidig var kiloene på sidebenene blevet flere end forventet, og det var ikke sundt for min krop. Jeg valgte den 'nemme' løsning, og en dag i sommers tog jeg beslutningen om, at jeg starter NU.

Der er gået 35 uger, siden beslutningen blev taget, og jeg sidder 40 kg. lettere, men stadig med et tungt hjerte. Det giver ingen mening, alt skulle blive lettere, når jeg ikke var overvægtig mere, og ja nogen ting er blevet lettere. Jeg har nemmere ved at sige til mig selv, at jeg ser okay ud, og jeg har nemmere ved at skrue mig ned i en kjole uden at føle mig som en malplaceret hval. Jeg har IKKE nemmere ved at håndtere de dage, hvor det ikke er regnen, men mine tårer der bryder stilheden. Jeg har IKKE nemmere ved at vise mig frem eller modtage komplimenter - for det er jo stadig bare løgne. Jeg er ikke blevet et bedre menneske, og jeg har ikke færre tanker, der kan skabe kaos i mit hoved. Alt i alt er jeg blot blevet 40 kg. lettere, hvilket er godt, hvis jeg en dag ville flyve væk i en luftballon, men ellers skaber det ikke en egentlig værdi til min hverdag. Som sagt - jeg valgte den 'nemme' løsning. Og jeg ved, at når jeg har smidt de sidste kilo, at jeg skal påbegynde den hårde rejse. Rejsen hvor der er fokus på psykisk velvære.

Men lige i dag, lige på netop denne grå tirsdag, hvor regnen pisker fortrøstningsløst på mit vindue, har jeg det okay med, at verden udenfor flyver forbi uden at jeg er en del af den.

Kommentarer fra andre brugere

Hej Emiliej

Jeg kender godt følelsen. Jeg har selv tabt 45 kg, og nej, man bliver ikke bare lettere og lykkeligere, selvom det fysiske er på plads. Nu er det bare et andet slags kaos, synes jeg.

Men jeg vil nu ikke sige, at du har valgt en nem løsning, for det er benhårdt arbejde at tabe sig. Har du mon husket at rose dig selv for, at du dog har gjort noget i stedet for at lade alt sejle? Ja, du mangler stadig det psykiske, men du har gjort noget godt for dig selv, og det er en virkelig god start. Det andet skal nok komme også.

Min nu tidligere læge siger til mig, at fordi jeg har tabt mig så meget, har jeg også smidt noget af mit panser, så jeg er måske blevet mere sårbar på nogle områder. Kan du genkende det? Måske er nogle tanker eller noget kaos blevet værre? Vi skal lære os selv at kende på en ny måde, og det er svært.

Jeg tror, du er på rette vej, fordi du er bevidst om, hvordan dit liv hænger sammen. Du skal nok nå i mål!

Kh jhn

Skrevet af JHN1, 18. februar 2020 17:38

Hej Emilie

Som jeg ser det har du allerede påbegyndt den rejse. Din underbevidsthed er i gang.

For det at det føles okay for dig, at sidde helt stille i din seng, at du vælger alenetid, fortæller mig, at du allerede nu har fokus på dit psykiske velvære.

Stærkt med dit vægttab!

Og af hjertet tak for din hilsen i min dagbog, den blev jeg rigtig glad for😊

Kram
jegvinder

Skrevet af Anonym, 18. februar 2020 17:45