Læs dagbog

Proces efter ”break-up”

En side i dagbogen "Ikke noget ;)"
Skrevet af Emily86 20. september 2020 17:12

Jeg blev færdigt med bogen ”How to Fix a Broken Heart” af Guy Winch. Det var en rigtig god bog, og jeg har det lidt bedre. Jeg ved ikke, hvor længe det durer, men mange ting blev mere klar for mig, og det hjalp.

Proces efter ”Break-up” ligner meget til proces efter sorg ”grief”, hvor der er 5-faser:
1) ”Shock, denial” – dementi
2) ”Anger, rage” – raseri
3) ”Bargaining” – forhandlinger
4) ”Despair” – fortvivlelse
5) ”Acceptance”

Da jeg fik afslag fra ham, som havde ikke romantiske følelser for mig, så kom jeg meget hurtigt gennem de 3 første faser. Desuden forhandlinger var kun en sms, med spørgsmålet om der er nogen chance, at vi bliver kærester og svaret var ”NEJ”.

Da det var min 6. gang, så havde jeg jo erfaring med det. Så jeg kunne sige, at jeg kendte allerede vejen. (I første gang blev jeg fast i den 2. fase. Jeg tror nok, at det varede i et par måneder.) Så jeg kan siger, at jeg har lært, og i dag behandler jeg situationen bedre end for 9 år siden. Godt gået!!

Så er der tre følelse par, som man kan opleve, mens man er i ”break-up” proces:
1) ”Denial – despair”
2) ”Hope – range”
3) ”Helplessness – fury”

De kunne skabe følelsen at man bliver skør. Men det er kun følelse, og det er helt normalt proces ved denne situation. At blive forladt, er svært at tåle og overleve, og desværre kunne samfundet ikke se vægten af det. Det kan påvirker éns arbejds- eller socialevner, men fx arbejdsgiverne acceptere ikke ”break-up”, som grunden til sygmeldt. Om det, kan man læse mere i bogen.

Jeg kunne ikke spise i første tre dage. I første uge havde jeg kvalme, og bagefter ville jeg bare græde. Jeg var mega følsom og tolkede alle ting og situationer, at de andre tror, at jeg er dum, grim idiot, og de har ret i det (lav selvtillid).

Jeg pendlede mest i nr. 2 (håb – raseri), måske 70% af tiden, og 25% i nr. 1 og lille bitte nr. 3. Det er ekstremt svært. Jeg fantaserede, om han kommer tilbage og siger, at han savner mig helt vild meget og elsker mig osv. (vi lever lykkeligt til vores liv ender), og pludselig blev jeg ekstremt sur, hvordan kunne han behandle mig sådan. Hvad for et menneske han er?! Hvorfor kæmpe idiot ham er?! – Ja. Jeg var meget forvirret.

I bogen er der nogle anbefalinger:
1) Forstå, hvordan din sind fungerer og arbejde mod den naturelle vane/rutine – fx kend de 5 faser.
2) Kemp mod den vanedannende tendens at tænke på/fantasere om ham/hende.
3) Genopbyg dit selvværd.
4) ”Mindfulness” – vær i stedet.
5) Fyld den tomhed, som blev fra ham/hende.
6) Find, hvem du er, hvad du vil og går efter det.

Det er også vigtig, at afslutte denne kapitel i sit liv. Jeg slettede ham i min Facebook, jeg slettede vores samtalen i Messenger. Jeg fandt en forklaring, hvorfor det gik sådan (hans forklaring var ikke nok for mig = dementi).

I bogen har også skrevet om en mand, som forfulgte sin første kæreste i 20 år, selvom har blev gift med en anden… Dvs. han blev ikke over denne første kærlighed. Det var hårdt for ham at de slog op, og han ikke lod det gå.

Jeg tænker, at min ex-ven har samme ting. Han finder meget hurtigt billeder og FB profil for sin første ex. Han er stadigvæk meget imponeret hendes store øjne. Han ved godt, hvor mange børn hun har, hvem hun bor sammen og hvor… De boede sammen, men han blev jaloux og flyttede ud. De blev aldrig sammen igen. Hun gik videre med sit liv, han havde også nogle kærester bagefter, men han sagte, at han har været forelsket kun en gang før. Så… Jeg gætter, at han var forelsket hende og elsker stadigvæk hende. Derfor er han ikke i stand til at elske mig eller andre.

Det gav mig ro. Jeg behøver ikke sammenligne mig med den pige, som han mødt i skoven (det var ikke grunden, for at han ikke elsker mig). Jeg kan heller ikke spørge det fra ham, fordi han ikke ved jo at det er problem, at han forfølge sin ex stadigvæk. (Hun snakker med ham ikke mere, heller ikke tager kontakt i hans fødselsdag). Det kunne være jo min fejl tankegang, men det giver mig ro.

Det er ikke min skyld, at han ikke elsker mig. Det fejler ikke noget i mig. Han har noget, som han skulle arbejde med, før han bliver klart til et nyt forhold. Men det er ikke mit liv, heller ikke min sag. Så lad det være.

Helingsproces. Jeg læser bøger om psykologi, så jeg er i gang med nr. 1. Jeg havde cyklet med ham, så nu har jeg cyklet rigtig meget alene og nyder det. Det føles, som normale rutine og kan ikke mærke, at noget mangler der – det er noget med nr. 5. (Og vi så film sammen, men før ham læste jeg meget bøger, så gør jeg det igen nu. Også leder jeg efter nye venner).

Ved nr. 3. og 6. - håber jeg, at jeg finder svaret i Guy Winchs andre bøger. Vi kan se. Jeg arbejder på sagen.

Nr. 2 og 4. er noget, som jeg begyndt i dag. Faktisk bruger jeg nr.4 til at dække tankerne om ham. Jeg vidste ikke, at jeg tænker om ham så vildt meget. Jeg løber i en time, første 15 minut tænkte jeg kun om ham og slet ikke mærkede det. Bagefter brugte jeg ” Mindfulness” (lyd musik, og tekst af sang, eller følte vind på ansigtet...), og så kunne jeg maksimum 7 minut hold tankerne af ham væk.

(Dvs. at før tænke jeg på ham hele dagen, lige jeg vågnede indtil jeg gik i seng. Pyh-ah! Hvordan jeg torturerede mig selv.)

Men denne øvelse (selvom kun 7 lykkede minutter) hjalp mig rigtig meget. Jeg havde allerede efter det bedre. Der var ikke denne tunge følelse mere i maven og ryggen. Men ja… Jeg skal øve det mere, og nu vil og skal jeg slette ham også i mit hoved.

Jeg laver en undtagelse her (i dag) og skriver om ham (tænker om ham), fordi det var en kæmpe stor skridt, som jeg har lavet, og jeg vil notere det ned, fordi det er godt at bruge, når jeg får eller overleve min ”break-up” nr. 7. (8., 9. osv.)