Læs dagbog

Fødselsdepression - troede ikke at det ville ske for mig

En side i dagbogen "Life of Emma"
Skrevet af EmmieIgen 2. maj 2020 02:24

Jeg må erkende, at jeg nok "allerede" har fået en fødselsdepression. Det er kun en uge siden jeg fødte.

Det føles ikke som en depression, på samme måde, som før. Jeg har ellers rigeligt med erfaring i depressioner, men det føles anderledes.

Min dejlige søn er fantastisk, og jeg ved at jeg er en god mor. Derimod føler jeg ikke, at jeg gør nok eller gør det godt nok, på så mange andre punkter.

Jeg ved at der er hjælp at hente, men det skræmmer mig, på samme tid som jeg også føler, at jeg er voksen og ansvarlig nok til hurtigt at gøre noget ved det, før det betyder at jeg går helt ned.

Jeg er klar i hovedet. Tilstanden af at være i en osteklokke, som ellers altid har fulgt mig gennem depressive perioder, er ikke tilstede.
Mine tanker er ikke direkte negative, men jeg sidder bare lidt fast i det hele tror jeg.

Jeg havde som sådan en god fødsel, men amningen er svær at få op og køre.

Min kæreste er heldigvis en fantisk mand og en dejlig far. Han prøver så godt han kan at tage sig af både vores søn og mig..

Jeg er begyndt at græde igen, over stort set alt, ligesom jeg gjorde inden jeg begyndte på antidepressiv.
Jeg har altid været ekstremt følsom, og grædt over alt og intet. Det eneste der hjalp var citalopram. Kun med det kunne jeg være i mine følelser, positive som negative. Og ro, den ro det giver mig i kroppen.
Heldigvis er der ikke nogen angst nu.. bare gråd..

Kommentarer fra andre brugere

Hej Emmie

Tillykke med den lille dreng! Kan du ikke tage fat i din læge eller sundhedsplejerske, så du kan få hurtig hjælp, inden det tager for meget over? Det er jo ikke meningen, at du skal gå og have det skidt, når du lige er blevet mor.

Kh jhn

Skrevet af JHN1, 2. maj 2020 14:18

Tillykke med jeres lille dreng Emmie :)

Det er vidst ikke unormalt at være meget sensitiv og følsom den første tid, pga alle de hormoner, men det er nok godt at være opmærksom og kigge på de evt. tegn på depression, for det er jo bestemt noget man bør tage seriøst.

Skrevet af KiaGee, 2. maj 2020 18:40

Tillykke med den lille dreng :) <3

Du bliver sådan en god mor; bare vent og se :)
Du har så meget godt indeni dig.

Stort knus

Skrevet af ette, 2. maj 2020 21:23

Tillykke med jeres søn. Du må prøve at opsøge egen læge eller dpc snarest mulig med henblik på behandling. Min kammerats kæreste fik desværre også fødselsdepression. hun fik behandling 6- 8 mdr og hun er nu ovenpå .igen. . Så der er hjælp af få. God weekend

Skrevet af Frederik40, 3. maj 2020 02:07