Læs dagbog

Efterfødselsreaktion - skift af medicin

En side i dagbogen "Life of Emma"
Skrevet af EmmieIgen 10. maj 2020 04:00

I sidste uge var jeg ved lægen. To gange. Jeg fortalte den første gang om hvordan jeg har det, efter fødslen. Sygeplejersken lyttede og hjalp mig.
To dage efter var jeg der igen, og hun fortalte, at som hun så det, var mine symptomer mere tegn på en reaktion/depression efter fødslen og ikke bare "babyblues"

Jeg er rationel, men lettere deprimeret og grådlabil.
Vi endte med at skifte min medicin fra citalopram til sertralin, da det er samme virkning - som jeg har haft god virkning af - men dosis kan øges meget mere.

Jeg giver næsten kun modermælkserstatning til min søn, men skiftet i medicinen har givet mig mere mælk, og vi ammer stadig en gang eller to om dagen, selv om det kun varer ved i 5 min, det er bare noget specielt at amme.
Og heldigvis må man også amme på sertralin!
Men alt afhænger ikke af ammingen.

Der sker meget, men alligevel ikke. Vi har det i hvert fald rimelig godt, selvom min psyke ikke er helt okay lige nu.
Min dejlige baby vokser helt vildt og er aldrig sur; vi giver én flaske om dagen, hvor der er tilsat mælkesyrebakterier i, og væk er mavekneb, sammen med et trick min mor kunne.

Baby sover om natten, udover mad, og er dejlig nysgerrig og aktiv når han er vågen.

Så selvom jeg inden i nogen gange har det ad h til, så går det godt. Jeg ved jo godt at det bliver bedre om Maks 2 uger, men måske kun indtil tirsdag.