Læs dagbog

Historiens vingesus

En side i dagbogen ""
Skrevet af Martin1982 14. juni 2019 22:09

Sædvanen tro vil jeg skrive et indlæg, Jeg vil kalde det historiens vingesus og i mit liv er dette bare en fodnote, og dog noget jeg kan huske fremover. Tog netop turen tilbage i 2011 det samme koncept, det samme Kronborg, den samme tur deroppe. Men selvfølgelig er det to vidt forskellige oplevelser men rammerne er ens. Jeg mødte f.eks. en nordmand der spildte øl i toget på kystbanen. Til dem af jer der har fulgt lidt med har jeg tidligere nævnt en institution jeg "flygtede fra" eller faktisk nok nærmere blev smidt ud og for at prøve at gør noget helt spontant og at ikke nogen skulle blande sig tog jeg til Kronborg ved Helsingør, det kunne ikke komme længere væk på Sjælland. det var nok det jeg tænkte lad mig komme væk helt væk...

Husker det kun svagt fra dengang, men mit humør var langt bedre i dag end dengang, der var vise ting der var lavede om og jeg mener hellere der var skuespiller der lavede teater ved kasematerne var kunne man købe lygte i en automat. tingene er blevet fornyet men ellers er alt hvad jeg husker Kronbprg plejede at have en stor udstilling om søfart den var vist blevet flyttet. Det er en imponerende bygningsværk helt sikkert og fik fortalt røverhistorie om livet på borgen af en guide, og hilste på Holger danske eller beton Holger nede i kælderen hvor der i gamle dage var næsten en by i byen. Danmark var på skideren og Svenskerne havde stort set erobret Danmark. Kronborg København var eneste danske der var tilbage.

Han rejste sig ikke, altså gode gamle Holger så Danmark er ikke i farer.


Tog videre med toget til Gilleje ligesom dengang en hyggelig lille lokalbane blandt marker og skov og sommerhusområder. I gilleje mødte jeg er en Englænder det gjorde jeg ikke dengang så stranden i 2011 kan huske at jeg havde ondt i hovedet men havde ikke sol creme gad ikke at skolde mig. Englænderen havde en lille cafe og fik lidt is. Har mødt ham før for nogen år tilbage utrolig venlig Han forstår dansk men snakker engelsk, som han sagde han kunne ikke finde roen og turde ikke snakke dansk, men forstod hvert et ord, også selvom han har været her i adskillige år, total hyggeonkel.

Tog videre til Hillerød ligesom sidste gang. og hjem, og efter 10 timer på farten og en smule historisk vingesus er man naturlig træt, ikke en dvaskhed unaturlig træt mærkede af dagen og indtrykkene og den historiske vingesus over Kronborg. fascinerende men relativt hurtigt set, det bliver nok ikke en årlig begivenhed, men vender nok tilbage om nogen år. Og måske møder jeg Englænderen igen og får set stranden.