Læs dagbog

Tilbagefald er altid en mulighed

En side i dagbogen "Igen og igen og..."
Skrevet af PernilleH 15. januar 2018 11:00

Det er gået op for mig, at jeg nok må arbejde på at acceptere at der altid kan komme tilbagefald. Og at de nok også kommer.

Jeg vil få tilbagefald. Sådan er livet nok bare. Forhåbentligt kan jeg lære så meget og få så mange redskaber, at det ikke tager så lang tid at komme over.

Derfor er det måske nødvendigt for mig at indrette min hverdag, så jeg minimerer risikoen for tilbagefald.

Det lyder måske så kedeligt, at det i sig selv kan udløse en depression.

Men måske er det bedre at have et gennemsnitligt liv, med et job jeg kan passe, et par gode venner og en tryg base, i stedet for at springe ud i alt muligt som jeg ikke kan varetage hvis jeg får et tilbagefald.

Når jeg har lært tilstrækkeligt mange strategier til at kunne komme hurtigere ovenpå, kan det være situationen er en anden og jeg kan tage lidt flere chancer.

Men for nu, er det måske udmærket med en lille lejlighed, et ok job og et par gode veninder.

Eller hvad?

Jeg er depressiv i øjeblikket. Det er svært at indrømme, men det er sådan det er. Kærestesorger og depression. Så jeg kan ikke rigtig mærke noget andet end trangen til flugt fra mit eget sind.

Jeg vil være alle mulige andre steder end jeg er. Pædagogmedhjælper, politibetjent, ude at rejse, i et hus..

Men selv hvis jeg var pædagogmedhjælper i stedet for konsulent eller jeg havde et hus i stedet for en lejlighed, ville der nok komme sorte huller indeni alligevel.

Det er en hård erkendelse.

Kommentarer fra andre brugere

Ja, det er, men jeg tror du har ret i det du skriver.

Vi kan ikke spise elefanten i en mundfuld, så bliver det uoverskueligt. Men tager vi den bid for bid, lære vi undervejs, vi bliver stærkere og mere robuste.

Kram
jegvinder

Skrevet af Anonym, 15. januar 2018 11:40

Hej Pernille

Ja, det er nok det med depressioner, at de vender tilbage eller i hvert fald kan gøre det. Jeg har også oplevet flere. Men du har ret i, at det handler om at bruge de redskaber, man har lært.

Måske skal du lige nu have den der "kedelige" hverdag, som du siger, men det kan jo ændre sig igen. Måske en dag, når du har det bedre, så vil du komme ud og få flere af de oplevelser, du gerne vil have (forståeligt).

Ja, man har nok en tendens til at ville flygte, fordi det gør ondt, det man er i, og så drømmer man sig væk. Det gør jeg jo også. Men jeg tror, du har fat i noget rigtigt, når du siger, at man alligevel vil havne i de sorte huller. Det handler ikke altid kun om de ydre ting, men også om de indre. Ja, bare man dog kunne få det meget bedre, hvis man bare lige ... det og det.

Jeg håber, du vil komme ud i lyset snart!
Kh jhn

Skrevet af JHN1, 15. januar 2018 18:12