Læs dagbog

Det er rigtigt i maven, men har en knude i brystet

En side i dagbogen "Igen og igen og..."
Skrevet af PernilleH 19. oktober 2017 11:06

Jeg kan mærke en forløsning i maven over at jeg har stået fast ved mig selv og slået op med min kæreste. Selvom jeg elsker ham, kan jeg mærke at det er rigtigt for mig (og ham) at vi er hver for sig, så vi kan komme på benene igen.

Han har noget der skal arbejdes med, men det har jeg så sandelig også efter at han var mig utro og jeg blev mere mere usikker af at være sammen med ham.

Nu sidder jeg tilbage med en rigtig følelse i maven, men en knude i brystet.

det er som hønen eller ægget: har jeg haft et tilbagefald der gør at jeg nu ikke kan være sammen med ham mere eller er det hans utroskab der har givet mig symptomer igen?

Har jeg kærestesorger eller er jeg deprimeret?

Jeg har alle mulige tanker om alt muligt. om jeg har valgt den forkerte uddannelse, om jeg kan skifte spor, om jeg får det bedre hvis jeg skrifter spor, om det overhovedet har noget med det at gøre. Om jeg skal være alene. Om jeg mangler noget at gå op i. Om jeg er forkert. Om jeg kunne have gjor tnoget anderledes. Om jeg kunne have været bedre. Om jeg ikke er god nok. om jeg giver for nemt op.

Det er som om jeg egentlig godt ved at jeg har nogle redskaber jeg kan bruge og jeg godt ved at det ikke hjælper at ligge herhjemme mens tankerne kører i ring og jeg ikke kan bevæge mig.

Men hvorfor gør jeg så ikke bare det der virker?

Jeg skal til psykolog idag. Det håber jeg kan gøre noget.

helt grundlæggende mangler jeg selvværd. Alle andre siger at de ikke kan forstå hvorfor det er så svært for mig. Jeg ved det heller ikke selv. Jeg ved bare at jeg ikke har det godt.

Kommentarer fra andre brugere

Hej Pernille

Måske er det en blanding af det hele - depression og kærestesorg? Begge dele ville være naturlig nu, tænker jeg. Jeg er sikker på, du kommer igennem det, men jeg tænker også, at det måske bliver hårdt. Ja, det er det jo allerede. Og det er jo klart, for du har jo været glad for din kæreste, og han har svigtet dig. Det giver da en smerte, som du skal have bearbejdet.

Jeg synes stadigvæk, du gør rigtigt i at give slip på ham og passe på dig selv. Lyt til mavefornemmelsen. Og så tænker jeg, at du skal give dig selv lov til at være rigtig ked af det og have ondt. Det er da så naturligt.

Ved du hvad, jeg gør heller ikke det, jeg ved, der virker. Ja, hvorfor gør vi ikke det? Jeg ved det heller ikke. Sådan er vi mennesker åbenbart bare nogle gange. Selvom det virker dumt.

Jeg håber meget, at psykologen kan hjælpe dig. Og så tror jeg, at du skal give dig selv en masse tid. Det går ikke væk over nat. Men det skal nok blive bedre. Det tør jeg godt love dig!

Pas på dig selv!
Kh jhn

Skrevet af JHN1, 19. oktober 2017 21:19