Læs dagbog

Kroppen og belastning - svar til JHN

En side i dagbogen "Skovbunden"
Skrevet af Skovtrolden 13. juni 2023 20:47

Hej JHN, mht. det du skriver om knæet og at det måske ikke nytter noget at holde pause fordi det så bare vil blive det samme igen når du starter med at gå igen, så har jeg tænkt lidt over det, og er nået frem til at sådan behøver det måske ikke at være.

Jeg forsøger at komme i bedre form, og jeg oplever at kroppen reagerer kraftigere på belastning end før i tiden, og at den kræver mere tid til restitution.
Så det kan jo godt være at du simpelthen har gået mere end kroppen kunne følge med til at bygge op, og hvis du får droslet ned nu her hvor symptomerne er der, kan kroppen måske ”indhente” det og bygge sig stærkere, og når du så langsomt øger gåturene igen, kan den måske følge med.
Kroppen vil jo – hvis overhovedet muligt – forsøge at tilpasse sig en belastning, så længe der ikke er kommet kroniske slidskader burde det være muligt.

Og pas på dig selv, smerte er jo en advarsel, jeg tænker også det kan være godt at komme til en fysio eller andet som du skriver, måske kan man træne støttemusklerne op så belastningen tåles bedre osv.
Det kan måske også hjælpe at skifte fodtøj eller skifte imellem det.
Jeg kendte en engang der havde stor glæde af de dér MBT sko med runde såler. 🙂