Læs dagbog

Reflektioner omkring vægt og vejning

En side i dagbogen "Skovbunden"
Skrevet af Skovtrolden 21. juli 2023 13:39

Jeg genkender de ting der i øjeblikket bliver skrevet herinde omkring vægt og vejning ;)

Jeg vil også sige, ved man at vægten bliver en slavepisker, så lad være at få den indenfor dørene, hvis man overordnet set holder den vægt man har, er der jo ikke nogen alarmerende grund til også at få eksakte tal på dag for dag.

Det er så sandt, det med alle de faktorer der spiller ind.
Kroppens væskebalance kan betyde helt op til 2-3 kilos forskel, og det behøver ikke have noget at gøre med hvad man spiser eller laver, nogle dage holder kroppen på væsken og andre dage gør den ikke, jeg aner ikke hvorfor, men det kan vel være alt fra hormoner, tarmbakterier, nyrefunktioner, søvnmønster, månens placering, biorytmer, humør, whatever.
Så det ville da være synd at få nedtur over 1½ kilos vand som kroppen lige tilfældigvis har valgt at samle på den dag.

Jeg vejede mig også engang rigtig tit, men så gik min vægt i stykker, og jeg var også blevet mindre paranoid omkring det, og levede fint uden i lang tid.

Nu vejer jeg mig kun hvis jeg føler mig ekstraordinært slank, så skal jeg lige se om det stadig ligger i det område jeg ønsker, og det gør det - indtil videre i hvert fald, så kan de oppustede, ballonmave, vand-i-kroppen-mættede dage bare få lov at være, uden at blive foreviget på en skala ;)