Læs dagbog

Min private psykiater vil afslutte mig

En side i dagbogen "Discountpsykiatrien"
Skrevet af Wanderlust 5. november 2018 17:36

Jeg har været stabil i over 6 år nu, passer min medicin, dyrker motion og har været symptomfri fra min sygdom. Det er jo meget positivt og jeg er lykkelig over at være kommet ud på den anden side. Da jeg var allermest syg i 00’erne troede jeg aldrig, at jeg ville komme i remission, i bedring og så ingen fremtid for mig.

Jeg gik i distrikspsykiatrien i en årrække, indtil de mente at jeg var for rask til at gå der. Istedet mente de, at en privat psykiater ville være bedre for mig, hvilket faktisk passede mig udemærket. Dels fordi at behandleren i distriktpsykiatrien ikke levede op til mine forventninger og så lå behandlingstilbudet også langt fra min bopæl. Jeg fik en henvisning til en privat psykiater. Og lige netop her er man på Herrens mark, hvis man ikke kender nogen, der kan anbefale en god én. Dernæst er der ventetiderne. Hvorfor er der nogle psykiatere, hvor der kun er 2 ugers ventetid, imens andre har en ventetid på op imod 44 uger?

Jeg kom frem til, at det nok ikke var det nemmest tilgængelige psykiatertilbud, som jeg skulle vælge. Jeg valgte også en fremtrædende og “prominent” psykiater fra, til trods for at vedkommende kun havde 2 ugers ventetid. Istedet valgte jeg en kvinde, der boede i min by og som havde 16 ugers ventetid. Indrømmet, det er et spil i lotteriet, hvem man får som behandler. Lige netop med hende har jeg været nogenlunde heldig; hun gør egt. som jeg beder hende om, udskriver min medicin og har mig ude af døren på 10 min. God timeløn der, må man sige.

Imidlertid har hun luftet tanken om at afslutte mit forløb og lade min læge overtage medicineringen, til trods for at min læge har sagt at hun ikke kan administrere at udskrive mere end to præparater. Jeg får 2 præparater, men også et til som p.n. Desuden vil jeg heller ikke afsluttes.

Jeg spurgte min psykiater om det var noget ovenfra, som hun havde fået dikteret. Det måtte hun svare ja til; man luger alle dem ud der ser ud til at være velfungerende og som måske også er velfungerende. Men man glemmer at de nok er velfungerenede af en årsag; at de får ordentlig psykiatrisk bistand, også i spidsbelastede situationer.

Jeg har nægtet at stoppe med at gå hos hende med henvisning til min journal, der har en tykkelse på en telefonbog fra 90erne. Jeg skal ALDRIG så langt ud igen, som jeg var i 00’erne. Det har jeg bestemt mig for – og lovet mine nærmeste det. Det sagde jeg til psykiateren, og det lader hun til at acceptere, indtil videre. Men hvad når den dag kommer, hvor jeg bliver tvunget over til min praktiserende læge, der ikke har nogen psykiatrisk ekspertise. Kommer det så til at skride for mig igen? Det skal lige siges, at jeg kun kommer hos psykiateren hver 4-5 måned i 10 min max., så ikke fordi jeg overrender hende.

Er der andre af Jer, der har oplevet noget lignende? Hvad gjorde I i så fald? Gode råd modtages med kyshånd.



Det bedste hilsner



Wanderlust

Kommentarer fra andre brugere

Hej Wanderlust.

For helvede mand. Ja, alt for mange afsluttes uden at være afslutningsparate. En dag bliver det også min tur og jeg frygter det. Jeg aner ikke hvad jeg skal råde dig til.

De psykiatere der har 2 ugers ventetid forbigår jeg. Jeg ville selv helt klart vente på en der har længere venteid.

Skrevet af Anonym, 5. november 2018 19:02

Og tak for din kommentar i min dagbog :)

Skrevet af Anonym, 5. november 2018 21:35

Forsinket velkommen til dig 🙂🙂

Skrevet af Catalina, 6. november 2018 11:08

Dengang jeg gik hos privatpraktiserende psykiater, mener jeg at henvisningen skulle fornyes en gang om året eller lignende, men det var bare en formalitet.
Da hun afsluttede mig var det ved at sende mig i noget gruppeterapi som var ret irrelevant for mig og lå 3 timers transport væk med det offentlige som jeg i forvejen har virkelig svært ved.
Jeg følte hun sendte mig videre for at afslutte mig på en god måde/slippe af med mig eller hvad man skal sige.
Jeg har siden i andre sammenhænge oplevet at blive afsluttet midt i at der skete noget krise i mit liv i øvrigt, det er min opfattelse at de er ligeglade som sådan, det er nogle timer, skemaer og forløb der skal gå op, ikke så meget patientens trivsel.
Jeg har ikke oplevet selv at være medbestemmende mht. afslutning.

Det undrer mig at du ikke kan få samme medicin hos egen læge som nu, det virker helt urimeligt og jeg synes da helt personligt, at så må du jo fortsætte hos den læge der kan give det, dvs. psykiateren.
Men det er vi selvfølgelig ikke herre over hvis reglerne er nogle andre.
Hvad ville der mon ske hvis du vitterlig blev afsluttet, og efter en måneds tid gik til din læge og fik en ny henvisning igen og valgte samme psykiater?

Skrevet af Skovtrolden, 6. november 2018 17:58

Hej Ingeborg.

Ja jeg er enig med dig i at psykisk sårbare afsluttes alt for tidligt - det er så for dårligt at psykiatrien er skåret så hårdt ind til benet.

Nej ham den kendte med 2 ugers ventetid sprang jeg let og elefant over.

Selv tak for din kommentar :))

DE bedste hilsner

Wanderlust

Skrevet af Wanderlust, 6. november 2018 22:12

Hej Catalina,

tak for din søde besked, :))

De bedste hilsner

Wanderlust

Skrevet af Wanderlust, 6. november 2018 22:13

Hej Skovtrolden,

mange tak for din kommentar - den gav mig noget at tænke over.

Desuden synes jeg at dit lille trick med en ny henvisning til samme psykiater er genial. Den vil jeg tage til mig og bruge - se hvad hun siger til det; om hun er intelligent nok til at forstå hvordan systemet her i Danmark hænger sammen.( Hun er udlænding , men har været i DK en årrække.) Eller om hun bare vil være tung at danse med.

God aften til dig,

De bedste hilsner

Wanderlust

Skrevet af Wanderlust, 6. november 2018 22:17

Hey Wanderlust:)

Jeg har læst et af dine forrige dagbøger, men blev syg og jeg må ærligt sige jeg ikke pt. magter at læse mere i dag, men du er inde på noget meget centralt omkring det svigtende danske system og må læse, med en anden dag, håber det er ok? og så lige et VELKOMMEN her:)

Juze.

Skrevet af juce, 6. november 2018 22:34

Hej JUce,


håber ikke du blev syg af det jeg havde skrevet, hehe. Ønsker dig god bedring.

Mange tak for din velkomst.

DE bedste hilsner

Wanderlust

Skrevet af Wanderlust, 7. november 2018 02:18