Læs dagbog

"Borderline, for at være helt præcis."

En side i dagbogen "sind"
Skrevet af lostinmind 8. juni 2018 23:22

Psykiateren siger at jeg har en personlighedsforstyrrelse. Borderline, for at være helt præcis. Efter at have været ekstrem ustabil i næsten 10 år, ind og ud af afdelinger og behandlingstilbud, selvmordsforsøg, utallige uddannelses forsøg og en følelse af dyb utilfredshed med mit liv og situation, så kigger lægen på mig i en time og annoncerer at roden til alle mine problemer er borderline. Og det kan der måske være noget om, men jeg kan ikke lade være med at tænke at der overhovedet ikke er blevet lyttet til hvad jeg har at sige.

De bliver ved med at snakke om usunde handlemønstre og afvigelser i personlighed, hvor det eneste jeg kan tænke er at det jo er mit humør den er gal med. Jeg bliver konstant nedtrykt og ked af det og opgiver livet og dets ikkeeksisterende mening.

Bagefter tænker jeg at de måske har ret. Måske er jeg blind nok til at lægge skylden over på depressive tanker, i stedet for at tage fat i de ting der hele tiden skrider og går galt for mig. Måske er jeg virkelig dårlig til at håndtere mit liv og depression er en side-effect af det.

Jeg blev i hvert fald chokeret over den udredning jeg var blevet lovet kun krævede 60 minutters snak og mest af alt bestod af at han havde læst i min journal. Hvis der er noget jeg har lært gennem tiden, så er det at den journal kan være blevet skrevet af hvem som helst og der kan stå hvad som helst. Nogle gange er det spot-on, andre gange skulle man tro at de havde noteret den forkerte patient. Så det skræmmende at lægge diagnose i journals hænder. Men hvad fanden, jeg dør nok ikke af at have fået noget konkret at gå ud fra. Igen, måske jeg bare ikke er lige så opmærksom som jeg egentlig går og tror jeg er.

- l.i.m

Kommentarer fra andre brugere

De (behandlerne) kigger også på reaktionsmønstre igennem tiden og her kan borderline skinne igennem ved at studere din journal. De kan se meget mere end du umiddelbart selv kan se eller vil se. De har mange års erfaring i at gennemskue en persons diagnose. En erfaren psykiater behøver ikke lange udrednningsværktøjer. Men du har sikkert også skulle besvare et spørgeskema. De kigger de på sammen med de utallige indlæggelser og evt. utallige selvmordsforsøg.

En borderline er konstant konfliktsøgende og impulssiv. Der er en masse drama omkring personen. En person udelukkende med depression har ikke det mønster. Dette er headlines. Der er sikkert nuancer. Men en person med borderline er typisk sort/hvid i sin forestilling af verdenen. Nå, det er blot noget jeg har læst eller fået fortalt af en behandler, fordi jeg selv kender en person med borderline. Jeg syntes i starten ikke at den person jeg kendte havde borderline. Men jo mere jeg fik oplyst, jo mere blev jeg overbevist om at det er korrekt.

Jeg tror du skal lære at acceptere, at sådan er det. Du kan læse meget om diagnosen ved at goggle det.

Skrevet af Ingeborg, 9. juni 2018 11:01

Hej.

Er helt enig med Ingeborg.

Dér hvor det bliver svært, er at du jo er så meget andet (menneske) end borderline...
Som mennesker tror vi at vi skaber vores egen tilværelse.
Og det er da også delvis korrekt.
Men personligheden er meget afgørende for hvordan vi træffer disse valg.
Og diagnoserne lever nærmest deres eget liv, og presser os nogen gange ud hvor vi ikke vil være.
Det gælder også min egen diagnose.


Du kan godt arbejde med din borderline.
Der findes terapeutiske forløb til netop dette.
Men de kræver at du i høj grad er motiveret.
Ellers er det lige meget, så vil det ikke have nogen effekt.


Der har i hvert fald tidligere været mange her på siden med borderline.
Måske kan du få en god snak og noget viden og erfaring fra dem?


Til sidst vil jeg ønske dig tillykke med din diagnose.
Det er første skridt på vejen til at få gjort noget ved det.


Kh. Bip.

Skrevet af Bipolarix, 9. juni 2018 11:34

Ingeborg:

Jeg giver dig delvist ret i de ting du skriver. Selvfølgelig skal man bruge journalen for at kunne kortlægge et længere forløb, det hænger helt sikkert godt sammen, men hvis det er det eneste der bliver taget udgangspunkt i, synes jeg det er sund fornuft at være skeptisk. I det hele taget så synes jeg ikke bare man skal tage alt for gode varer, fordi en læge eller sundhedsfaglig person har fortalt dig det. - Og nej, jeg skulle ikke besvare spørgeskema.

Men jeg tror at du misforstod mig. Fordi jeg har accepteret diagnosen og synes der er rigtig mange ligheder mellem symptomer og mig - så jeg klager ikke. Det var bare nogle få af de mange tanker jeg gjorde mig.

Knus.

Bip:


Tak for din besked. Jeg tror helt sikkert også at man kan gøre noget ved tingene, hvis man er motiveret nok. Spørgsmålet er bare, om jeg er det. Jeg er ret opgivende lige nu, men igen, det svinger også i perioder. Så mon ikke jeg får lidt overskud om en uges tid og kan tage fat og arbejde med tingene. Det håber jeg i hvert fald.

Knus.

Skrevet af lostinmind, 9. juni 2018 15:43

hej lostinmind

jeg lider selv af borderline, og kan huske da jeg første gang fik afvide jeg havde den lidelse , det forstod jeg intet af... nu det 10 år siden nu, men vil sige at med alderen er det blevet bedre, dog er jeg inde i en dårlig periode lige p.t og ved godt hvorfor, så må i gang igen med at få det godt, er i behandling og har lidt støtte fra kommunen osse…

vil ønske dig held og lykke ..

kh line

Skrevet af november2, 9. juni 2018 17:02

Hey Lostinmind:)

Jeg har vist nogle træk fra Borderline og noget andet;) men det gode ved at få det af vide, er at vi faktisk når vi bliver ældre bliver bedre til at takle følelser og vi kan komme helt ud på den anden side uden symptomer:) Glaspigen er en fabelagtig bog, meget stærk og handler om Borderline, den er værd at læse. Jeg håber du lære mere om dig selv, både igennem andre herinde og ved at få hjælp til at håndtere de svære følelser - skriv det er den bedste måde at få sat ord på det indre kaos...

Hk
Juze:)

Skrevet af juce, 9. juni 2018 20:37

Hej Lostinmind

Lyder godt du har acceepteret diagnosen er du godt på vej. Men den er lang og diagnosen har nuancer. Man skal genfinde sig selv.

Håber det lykkes for dig.

Skrevet af Ingeborg, 10. juni 2018 17:30