Læs dagbog

Se verden, som den er - Hej J

En side i dagbogen "....."
Skrevet af ette 4. januar 2023 11:08

Jeg ringede til min far og B for lidt siden. Jeg glædede mig til at ønske dem godt nytår.
Jeg lod den ringe mange gange, men ingen svarede... Dejligt, de er ude og ikke sidder hjemme. Ud og drik noget cacao eller en kop kaffe et eller andet sted eller ud at se nogle mennesker.

Jeg kom til at tænke på noget superlægen sagde til mig engang: Se verden, som den er.
Jeg har et stykke papir liggende et eller andet sted, hvor der er tilføjet noget mere.. Måske sku jeg skrive det her en dag
Andre har skrevet eller sagt noget lign: Jeg ser verden gennem min fars øjne. (Det gør jeg også på mange punkter - ikke gennem min fars øjne, men gennem min mors. Og jeg ser ikke kun, jeg hører og tolker noget - eller har gjort - som min mor gør/har gjort, og det har jeg gjort i mange år).
Suk, det regner i dag... Det er så deprimerende.. Er det virkelig det? Alt var dumt, trist, grimt eller deprimerende: De billeder hun tog, var ikke gode, vindruerne i brugsen var dårlige og dyre, man får kvalme af pandekager, man dør af for meget dit og dat og får sukkersyge, naboen tænker sådan, når vi - (hende og jeg) - gør sådan og hun gik fuldstændig amok, når jeg fik en biblioteksbøde og jeg var en fiasko og det var hun forresten også - p.g.a mig.. Sikke noget at leve i og hvor er det ødelæggende og deprimerende at se verden sådan. Jeg har fået et hav af biblioteksbøder siden - bare et eksempel - og det stak i mig - en gang - og jeg var - igen - en fiasko. Gu' er jeg da ej! Hvad er det for en måde at se "alting" og sig(/mig selv)på - gør det godt for noget? Skide ærgerligt, når jeg - igen - får en bøde på et eller andet svimlende beløb - men det gør mig da ikke til en fiasko.
- Jeg tror sgu, jeg har set forkert i mange år, sagde jeg engang til superlægen.
Hun lagde armene over kors, så opgivende ud og lænede sig tilbage i stolen.
Det hun viste, var, at nu kunne jeg læne mig tilbage, give op, blive ked af det og ærgre mig ihjel over at jeg havde set mange ting, som jeg gjorde, og handlede, levede og tænkte ud fra den måde jeg havde set på.. Nu var det gået op for mig, hvor ødelæggende det har været for mig, at se verden som jeg havde set den... (Ret kludret skrevet... måske retter jeg på det senere )
- Nej! Sagde jeg, og hun rettede sig op i stolen.
igen. Hun sagde ikke noget..
Men sådan kørte "pladen" hjemme hos mig/os, og det blev sandheden for mig.. Hvorfor kørte pladerne på den måde fra min mor... Det gjorde de og gør stadig, fordi min mor har hørt de samme plader et andet sted, og dem gentog hun og spillede for mig.. Hun tror at det er sådan sandheden er..
Min mor bliver irriteret og provokeret, når jeg kommer med nye og andre tilgange at se verden på; (som dem ovenfor) og når jeg taler godt om et eller andet... Jeg tror, at det provokerer, fordi det rokker til det, der er hendes, (og "vores"), sandhed. Hun har det trygt med at se verden på en bestemt måde. Det gør mig ikke bedre end hende, at jeg vælger (?) at se verden på en ny måde - men jeg tænker, hvorfor ikke se verden på en anden måde, hvis man får det godt eller bedre af det.. (?)

Jeg må hellere stoppe inden jeg bliver for klog! HAH! Jeg har ingen bøder, der skal betales til biblioteket. Og det er sgu da godt. :)
Min nye mælkeskummer er god, det regner udenfor - det er ikke nødvendigt at gå i hundene over det. Jeg har røget ørred i køleskabet, der skal på lækkert brød senere og spinat og en masse andet grønt og lidt kransekage og god kaffe.
Måske er det rigtigt! At man skal skal se verden, som den er og blive bevidst om, hvordan man ser og om det ville være bedre at se på en anden måde.. :)
Ha' en god dag!

Hej J,
Ei, så har du sikkert stået, hvor det var dig der var forlegen over at bede om noget tilbage og få (?) et nej.. (?) - Helt skørt..
Jeg har fået to bøger tilbage, hvor der var henholdsvis rødvin fra foden af et vinglas og en anden, hvor der var spildt the ud over bogen.. .. .. Det var sådan en flad fornemmelse, hvor jeg blev så ked af at de havde behandlet mine ting så sløset.. Hvorfor? Jeg tager sikkert ting for nært, men sådan noget skal da være i orden! Jeg havde købt et nyt eksemplar og undskyldt... Det samme med bogen som din veninde ikke kunne finde. Køb en ny, så! Ikk! Det er da kun rimeligt, ikk! :) Og det vil da også føles meget bedre. :)

Prøv en dag at råbe: "Hold så kæææææft" ud på trappengangen!! hahah - Ej, skide irriterende for dig, J :) Jeg håber at du snart bliver tilbudt noget :)
Jeg håber du får en nogenlunde rolig nat :)