Læs dagbog

mit hoved pt

En side i dagbogen ""
Skrevet af kirsebær 7. april 2021 09:40

Det er som om der er sket og sker noget i hovedet på mig. Er jeg ved at blive skør? Når jeg ser på mange ting på en anden måde? Eller er det bare fordi jeg er ved at blive ældre?

Jeg er ved at blive vanvittig over at tænke på ting som jeg ikke kan finde svar på. Måske er der er et svar men det er ikke sådan lige givet.

Der er en film der hedder Livet er smukt. det var en af mine yndlingsfilm. Det er det faktisk stadigvæk. Men jeg har så svært ved at se det smukke for tiden. Jo naturen og godhed. Men godhed kan også være en kompliceret størrelse.

Jeg er så træt af mine nerver og min stress. Det er så belastende.

Jeg er så ked af at jeg står magtesløs overfor flere ting.

Jeg har det bedst når jeg er optaget så jeg ikke tænker. Det kan være når jeg ser en film, eller lærer et sprog eller laver noget kreativt. Så det må jeg nok gøre.

Kommentarer fra andre brugere

Hej kirsebaer.

Tak for din kommentar til min dagbog.

Jeg kender godt det du skriver m.h.t. dine tanker, og jeg foeler også at jeg er ved at blive tosset når mine tanker hopper fra det ene til det andet - fra den ene tankebane til den anden. Jeg tror egentlig ikke at vi er ved at blive tossede, men at det sker, fordi hjernen er på overarbejde og at det måske er derfor at tankerne hopper rundt i alle retninger - lidt ligesom hjertet der arbejder huritgere og er på overarbejde, når vi er stressede.

Jeg synes tit det hjaelper mig, hvis jeg kan sige: Så nu taenker jeg i alle mulige retninger - (så har jeg i det mindste overblik på den måde - og det giver ro, synes jeg) - og jeg ved ikke hvad jeg skal taenke om det her. Det ene oejeblik taenker jeg det ene og det naeste oejeblik taenker jeg noget andet, men så er det sådan det er - nu. Allerede der - ved at have overblikket på den måde - giver det mig ro.

Mine tanker er "rolige" eller mit hoved arbejder mindre på hoejtryk om morgenen, og når jeg har det som du beskriver - jeg tror jeg har det på samme måde - proever jeg at lade hjernen/tankerne hvile i loebet af dagen. F.eks ved også at komme fysisk ned i gear eller holde fokus på noget bestemt - det jeg ser omkring mig - og bare betragte det jeg ser uden at vurdere eller taenke for eller imod.

Det er frustrerende, når der er nogle ting man bare ikke kan goere noget ved eller simpelthen ikke ved hvordan det vil udvikle sig, og jo mere uvished (usikkerhed) jo stoerre behov har man vel (?) for at finde ro og kontrol. Kender du sindsroboennen? Den er faktisk god.

De bedste tanker i din retning :)

Skrevet af ette, 7. april 2021 14:09

Hej kirsebær

Jeg har det også sådan, ligesom ette skriver, at mine tanker flyver fra det ene til det andet, og det giver stress og uro. Der er nogen, der siger, at man skal give sig selv lov til at sidde og bevidst tænke på alt f.eks. en halv time om dagen, og der må man bare tænke og tænke, men resten af dagen skal man lade være med at spekulere på problemerne. Jeg ved ikke, om det ville virke? Personligt tror jeg det ikke, for det er ikke kun problemer, jeg tænker på hele tiden, det er alt muligt. :) Men måske kunne det være en mulighed for dig?

Eller hvad med at skrive, som du vist også gør en del? Hjælper det ikke at få det lidt ud af hovedet? Eller snakke med nogen om det? Ikke din mor, som vist kan gøre det endnu værre, men måske en veninde eller også en, der ikke er tæt på dig.

Du kan også prøve at tænke på, at mange problemer opløser sig selv, uden at man gør noget. Og så har man bekymret sig til ingen nytte. Det oplever jeg i hvert fald ofte. Jeg spekulerer og over-tænker, men pludselig er problemet opløst, uden at der har været noget drama over det. Jeg ved ikke, om dine problemer er af sådan en art, men måske kan du prøve at sige til dig selv, at de næste 3 dage (f.eks.) må du ikke bekymre dig om det og det, og så tage det op igen og se, om det stadig er et problem. Og når du så (naturligt) alligevel begynder at tænke på det, så distraher dig selv med noget andet.

Bare lidt tanker. :)
KH jhn

Skrevet af JHN1, 7. april 2021 19:42