Læs dagbog

Sandheden er vejen frem? Hvis jeg tør

En side i dagbogen "Livet i mørket med selvmords- og selvskadende tanker"
Skrevet af ungpige 16. december 2019 17:27

Jeg kæmper.
Med alt hvad jeg har.
Hjemme og på arbejdet.
Hjemme har jeg igen problemer med min mor. Som måske for en stund er løst.
Vi har talt meget om at flytte og evt købe et hus sammen.
Jeg har sat krav og det har hun også. Men det er en meget stressende proces og ingen af os har energien lige nu. Jeg kigger stadig men ikke så seriøst. Vi venter til efter jul mindst. Vi har begge haft mange tanker og blevet uvenner over småting fordi vi er så stresset.
Der er mange tanker som vil jeg væk fra mit eget hus og hvad kan jeg få for Det? Og er det dumt at bo i samme hus som min mor. Jeg har sat som krav at jeg vil have to værelser eller lign så jeg har min egen stue og soveværelse så jeg har mulighed for at trække mig og have gæster.
Jeg har tænkt en del og været meget psykisk sårbar og ked af det.
Jeg har tænkt over drømmen om en familie og en mand. Hvis jeg skal være ærlig så tror jeg ikke på at nogen skulle elske mig og ville bo sammen med mig. Og ja jeg tænker på børn. Hvis jeg en dag havde det nogenlunde eller ligefrem godt (kommer nok ikke til at ske men jeg vil kæmpe for at nå derhen), så er drømmen børn. Men det kræver også en mand.
Jeg vil så gerne give min kærlighed videre til nogen. Og en hund føles ikke som om det er nok. Selvom jeg dog holder utroligt meget af Bandit og jo han er mit barn lige nu. Men det er lidt svært at snakke og få svar af ham.

Og så er der kampen på arbejdet. Jeg føler mig så utilstrækkelig og dum. Uvidende og jeg synes det er så stressende og krævende hver dag. Og jeg er utroligt bange for at lave fejl (det har jeg altid været men nu er det med en anden patient gruppen).
Men jeg prøver samtidig at sige til mig selv at jeg er ny osv. Men det virker ikke rigtig. For jeg tror ikke på Det indeni. For mig skal alt være rigtigt og perfekt fra dag 1. Men sådan er jeg bare.

Ellers går dagene med tanker, stemmer og smerter. Ingen nyheder der.
Jeg har især svært ved at håndtere mine smerter. Jeg overvejer at snakke med psykologen om hvordan jeg kan håndtere min frustration og tristhed men det virker ikke rigtig til at han ved hvordan. Han holder fast i en strategi som hedder taletid til stemmerne.
Men er der ikke flere ting. For mit problemer er ikke kun stemmerne. Hvis du spørger mig.
Men jeg har samtidig holdt ting hemmeligt for ham. Jeg har ikke talt med nogen om arbejdets problemer og hus jagten og heller ikke om smerterne indflydelse på min psyke.
Så jeg overvejer at sige sandheden til psykologen. Og hører om han har nogle ideer om noget jeg kan gøre for at styrke mig selv. Ellers bliver det en lang mørk tid forude.

Kommentarer fra andre brugere

Hej ung pige
Jeg synes ikke at du skal købe hus med din mor. Du har så ofte skrevet om hvordan hun sårer dig, og ikke accepterer din sygdom, og når i bliver uvenner om småting allerede. Din mor ser vel også stadig din stedfar, det vil også være belastende for dig.
Jeg kan forstå at duer ensom, har du prøvet aktivt at søge veninder.
Jeg synes at du skal være helt ærlig overfor psykologen, ellers kommende ikke videre. De ting du hemmeligholder er nok i virkeligheden de vigtigste punkter Dit forhold til din mor, den belastning som et ordinært job er for dig og al den stress de giver som forværrer dine smerter
Vh inge

Skrevet af Ingeør, 17. december 2019 15:30

Jeg synes bestemt du skal snakke de ting igennem med psykologen, ofte kan man bedre selv se tingene lidt i perspektiv når man får sat ord på dem og fortalt dem til en anden.

Mht. huskøb med mor, så tænker jeg - udover alle de ting der selvsagt kan være problematiske i at flytte sammen med sin mor incl. nødvendig frigørelsesproces, den naturlige tilknytning osv. osv.
Så tænker jeg:
Det lyder som om I begge bliver økonomisk afhængige af den anden, ved at købe hus sammen, har du tænkt over hvordan du vil have det med, at hvis DU en dag ønsker at flytte, så er din mor - så vidt jeg har forestået - også nødt til at sælge huset og flytte?
Dette tror jeg altså vil være en belastning, du skriver selv om mulige andre fremtidsplaner i fremtiden.

Jeg synes at hvis I skal flytte sammen, skal I være økonomisk uafhængige, dvs. ikke købe et dyrere hus end at den ene kan blive boende hvis den anden vil flytte.

Skrevet af Skovtrolden, 18. december 2019 17:28

Hej Inge

Ja jeg har mange belastninger i mit liv, og jeg valgte at tale med psykologen om tankerne om at flytte og jeg tænker næste gang at tale med ham mine smerter. Det kan være han har nogle gode ideer til hvordan man kan tackle det.

Ja jeg er ensom, jeg må prøve at gøre noget ved det. Jeg prøver faktisk at tale mere med mine kollegaer og tage med til sociale ting.

Tak for dine tanker på min dagbog. Jeg sætter pris på dem og vil bestemt tage dem til mig.

Mange knus og tanker

Skrevet af ungpige, 22. december 2019 22:04

Hej skovtrolden

Du havde og har bestemt ret. Jeg ser tingene i et lidt andet lys knus (efter at have snakket og fået sat ord på mine tanker og følelser).
Tusind tak.
I forhold til økonomi så har vi faktisk talt om det efter jeg læste din besked og ja. Du har bestemt en pointe.
Vi snakker om at vi skal se på om vi kan betale tingene alene og så hvis vi bor sammen jamen så er der bare flere penge i den periode vi er sammen.
Samtidig snakker vi også om om jeg evt skulle beholde mit hus, så vi har noget frihed.
Ja vi snakker om mange ting. Og har mange tanker.
Hvis det altså er det vi gør.
Vi tænker stadig.

Og tusind tak for din besked og tanker.

Mange knus og tanker

Skrevet af ungpige, 22. december 2019 22:10