Læs dagbog

En drøm at kæmpe for og glædelig jul

En side i dagbogen "Livet i mørket med selvmords- og selvskadende tanker"
Skrevet af ungpige 23. december 2019 17:31

Først endnu en tak til jer der skrev i min forrige dagbog. Jeres tænker på min dagbog har virkelig givet mig noget. Og jeg kan helt sikkert bruge det og gør det allerede

Nogle dage er mørke og fyldt med håbløshed og manglende lyst til at kæmpe videre mens andre dage er fyldt med håb og kærlighed og livslyst.
Ja jeg svinger mellem disse poler. Og har nok levet mest i mørket.
Men jeg har en drøm igen at kæmpe for.
Jeg har længe kæmpet for det gode liv uden helt at vide hvad det indeholder. Og uden det er det faktisk svært at kæmpe for.
Men det har jeg fundet ud af.
Det indeholder livslyst, glæde, ro, kærlighed og en drøm om et barn.
Jeg har fundet glæden ved mit nye job og et drøm om at videreuddanne mig indenfor specialet. Ja det er hårdt og stressende. Men for første gang i flere år har jeg De fleste dage lyst til at tage på arbejde. De kan få mig til at smile. Sådan rigtigt.
Og det er på trods af nervøsitet hver dag og en smule angst (nogle gange meget).
Roen har jeg fundet nogle dage ved at male eller som i dag strikke og lægge puslespil. Hygge med hunde. Se på julepynten eller nyde solen.
Kærligheden mærker jeg i perioder. Jeg holder virkelig meget af hundene og min mor. Min onkel. Jeg er ikke alene. Det er bare en følelse. Det er ikke virkelighed.

Ja jeg har mine problemer og kæmper med en masse. Men det er nemmere at kæmpe når man har noget konkret at kæmpe for.
Jeg vil kæmpe for det gode liv og en drøm om et barn. Men først skal jeg kæmpe for at have det godt. Fysisk som psykisk.
Jeg har en veninde som er gravid og jeg har altid været misundelig på dem. De har det hele. En kæreste, to hunde. Et nyt kolonihavehus og to gode job. Og nu et barn på vej.
Men i stedet for at være misundelig på dem vil jeg støtte dem og lære af dem.
Jeg vil kæmpe for mig selv så kommer de ting jeg drøm.er om nok en dag.
Nu er det snart nytår og jeg har tænkt over mit år. Det år der snart er slut.
Jeg har levet så sikkert som muligt. Boet hjemme og arbejdet det samme sted i flere år. Men i dette år tog jeg en chance og fik nyt job. Og det føles så rigtigt for mig. Nogle gange er jobbet (alt det nye og udfordrende for meget for mig). Men alt i alt er jeg glad for det. Det er et speciale som er mere mig og givende.
Og i det nye år vil jeg fortsætte med at udfordre mig.
Jeg vil tage en beslutning om hus eller ej. Og det skal ske sammen med min mor.
Jeg vil prøve at åbne op overfor mine kollegaer og evt skabe nogle venskaber eller bare lære at begå mig socialt.
Jeg vil kæmpe for min drøm om glæde og barn i mit liv. Drømmen om barn er ikke noget der skal ske de næste år. Jeg skal være stærkere psykisk og fysisk før jeg overhovedet skal gøre det. Men jeg overvejer samtidig en om deadline vil hjælpe. Jeg tænker. Om 6 år.
Jeg skal også tænke på min alder. Jeg bliver jo ikke yngre og jeg vil få en del udfordringer med at blive gravid med sådan som min krop er lige nu.

Jeg har en del tanker og er i ok humør i dag. På trods af at jeg er alene med hundene til aften. Måske fordi det er jul aften i morgen. Måske jeg bare har tænkt en masse det sidste stykke tid.

Jeg er stadig udfordret på mine fysiske smerter. Og er tit tæt på at græde. Men hvad hjælper det.
Jeg må lave mine øvelser og passe min medicin. Andet kan jeg ikke rigtig gøre lige nu. Men det bliver en lang vinter.
Jeg valgte i denne uge at være ærlig på arbejdet og fortælle om mine ryg smerter. Folk opdagede jeg skar ansigt pga smerter. Og så tænkte jeg hvad skade kan det gøre at folk ved at jeg har ondt. Og folk var meget forstående og lyttede. Det var rart at være ærlig og åben.
Jeg overvejer at søge viden om ryg træning og evt Hol. Men det er også svært når pengene er små.

Jeg har en anden hyggelig beslutning som Jeg skal træffe. Vil jeg selv farve mit hår eller skal jeg have lavet krøller. Det et efterhånden nogle år siden jeg sidst har været til frisør. Og jeg har sådan lyst til at gøre noget godt for mig selv og jeg elsker mine få krøller så måske nogle flere ville gøre mig glad. Men samtidig er det billigere bare at farve det selv og få min mor til at klippe det. Hm jeg må tænke.

Og til sidst ønskes alle en rigtig glædelig jul. Jeg håber alle oplever kærligheden og lyset i mørket denne jul