Din dagligdag

Psykiater Shashi Kant Jha

På arbejdet

Når du genoptager dit arbejde, skal du tænke på, at du ikke straks kan fungere på samme måde, som før du blev syg. Ofte er det dine egne krav, du har sværest ved at leve op til. Lad endelig være med at lege "supermand".

Tal eventuelt med din overordnede om at få omfordelt dine arbejdsopgaver i en periode. Hvis dine kollegaer ved, at du har været syg, vil de sandsynligvis være gode til at tage hensyn.

Jo højere forventninger, du har til dig selv eller tror, at andre har til dig, desto mere belastet føler du dig. Den type belastning kan være med til at forværre din tilstand. Så tag det med ro, når du starter på dit arbejde.

Hjemme

Dit ydre kan snyde selv dine nærmeste. Når du langsomt begynder at genoptage dine aktiviteter, vil dine omgivelser forvente, at du engagerer dig følelsesmæssigt med samme styrke, som før du blev syg. Disse forventninger kan give anledning til skuffelser og frustrationer. Derfor er det meget vigtigt, at du taler om din sygdom og involverer din familie i behandlingen.

Det er vigtigt for dig, at dine nærmeste kan forstå, hvordan det går med dig. Når du tager en af dem med til lægen, kan personen stille spørgsmål og rydde misforståelser af vejen.

Sidst opdateret:: 23. november 2009