Tanker om selvmord

Professor i psykiatri Lars Kessing

Her på DepNet kan du blandt andet læse om dine følelser, når du er deprimeret. De kan være hårde at leve med, men du kan gøre dem lettere at leve med, og de negative tanker og følelser kan forsvinde helt.

Der er mange, som er parate til at hjælpe dig. Det er vi også her på DepNet. Formålet med at skrive om selvmord er, at du forstår, at de negative følelser er en sygdom. Du kan blive rask, så der er ingen grund til at lade dem ødelægge dit liv.

Desværre er det ikke ualmindeligt, at få tanker om at tage dit eget liv. Men lad tankerne føre dig til én, som kan hjælpe. Det råder vi dig indtrængende til.

Søg hjælp!

Hvis du lider af depression og tænker på selvmord, skal du søge professionel hjælp:

  • Tal med din egen læge
  • Tal med din psykiater
  • Henvend dig på en psykiatrisk skadestue
  • Ring til vagtlægen.

Se henvisninger til akut hjælp her.

Hjælper det?

Hvis du tænker meget på selvmord, vil du føle det som en lettelse at blive indlagt på en psykiatrisk afdeling. På en psykiatrisk afdeling er der mennesker, som drager omsorg for dig og bekymrer sig om dig. Her får du den rigtige behandling.

Når depressionen letter, ser du anderledes på alting. Tankerne om selvmord forsvinder helt, og du bliver overrasket over, at du overhovedet kunne tænke sådanne tanker. Hvis dine tanker strejfer selvmord ind i mellem, råder vi dig til at tale med din læge eller psykiater om tankerne.

Læs mere om risiko for selvmord her.

Sidst opdateret:: 23. november 2009